Home > Circuit > Het weekend van Louis Machiels

Het weekend van Louis Machiels

Louis Machiels en Niek Hommerson vonden voor de derde race van de Blancpain Endurance Cup hun vaste maatje, de Italiaanse ex-wereldkampioen GT1 Andrea Bertolini weer terug. In de derde wedstrijd van de Blancpain Endurance Cup dit weekend reed het trio in de Spirit of Race Ferrari 488 GT3 naar een mooie 4de plaats in de Pro-Am klasse, na een race die opnieuw één lange achtervolging was. De volgende wedstrijd van het kampioenschap is uiteraard de Total 24 Hours of Spa, een race die de voormalige Blancpain kampioenen in het verleden in hun klasse al tweemaal zegevierend afsloten. De snelle heren in de Ferrari 488 GT3 staan nu vierde in het kampioenschap alvorens dus naar de Belgische Ardennen te trekken en dat biedt nog steeds perspectieven met het oog op een derde titel.

Dit weekend startte de Blancpain GT Endurance in het Zuid-Franse Paul Ricard. 59 schitterende GT-wagens, van Ferrari over Bentley, BMW, Porsche, Nissan GTR, tot McLaren legden er elkaar het vuur aan de schenen in de hoogst aangeschreven GT-competitie ter wereld.

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini hadden geen al te makkelijke aanloop naar de zes uur durende race op zaterdagavond. De juiste set-up vinden lukte eigenlijk pas na de kwalificaties, waardoor een 17de startplaats in de categorie het resultaat was van de strijd tegen de chrono.

Louis Machiels: “We hebben heel wat problemen gekend tijdens de kwalificaties, want onze Ferrari miste echt topsnelheid en op het Franse circuit met zijn lange rechte lijn is dat echt een behoorlijk nadeel. We hebben er dan hard aan gewerkt, maar verder dan 17de plaats kwamen we niet in de kwalificaties. We hebben dan de auto weer onder handen genomen en de race was veel beter, we konden echt naar voren rijden en even hadden we ook een podiumplaats in handen. We hebben een foutloze race gereden om uiteindelijk 4de te worden, een beetje ontgoochelend als je derde reed, maar evengoed een mooie uitslag als je ziet waar we gestart zijn en hoe onze wagen was tijdens de trainingen. Uiteraard gaan we de data van naderbij bekijken, want dat euvel van de topsnelheid moet er in het vooruitzicht van de 24 Uur van Spa echt wel uit. Voor ons wordt dat een zeer belangrijke race, ééntje die bepalend zal zijn voor het kampioenschap. Hier waren al meer punten te verdienen en in Spa staan er zowaar dubbele punten op het spel. De voorbereiding op Spa begint al dinsdag over een week, met de traditionele testdag, waar Andrea en ik de wagen zullen besturen.

Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini maken zich dus nu op voor de Total 24 Hours of Spa die op zaterdag 29 en zondag 30 juli wordt gehouden. Daar krijgen ze weer het gezelschap van de jonge Brit Rory Butcher.