Home > #Hoofdnieuws > De perscarroussel: Rally van Ieper

De perscarroussel: Rally van Ieper

DG Sport team manager Alain Georges (winnende wagen)
“Deze overwinning is zeker één van de mooiste uit de geschiedenis van DG Sport Compétition. Tegenover een hoogstaande concurrentie werkten we een foutloze wedstrijd af… Ondanks het feit dat de vermoeidheid door de vele opeenvolgende raceweekends toch in de kleren was gekropen wisten onze jongens schitterende werk te leveren. Ik wil ze daarvoor van harte bedanken. Ons team is steeds sneller en betrouwbaarder. Na deze zege ligt het kampioenschap opnieuw helemaal open en we komen opnieuw in aanmerking voor de titel.”

Polle Geusens (Renties Ford Fiesta R5)
“We gingen iets te hard over de jump en we stonden bijna op de neus. Ik zag enkel asfalt door de voorruit. Maar, het kwam gelukkig goed. Door de klap was mijn voetplaat wel geplooid, waardoor het gaspedaal gedeeltelijk open bleef staan. Dat kostte nog een paar seconden in de openingsronde. Verder zat ik een tijdje vast achter de Hyundai van Tom Cave. Ik had vooraf gezegd dat ik graag in de Top 3 van de Fiesta’s zou rijden en dat is gelukt. Bernd Casier en Keith Cronin eindigden voor ons, maar zij hebben een pak meer ervaring, ook met een R5.

Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5)
“Ik dacht dat het asfalt te glad zou zijn door het stof. Daarom heb ik niet voor de eerste startplaats gekozen. En, ik had misschien beter nog wat verder naar achter gestart, want vrijdagavond op de eerste proeven was het uitermate glad. Ik was even van mijn melk, want zo glad had ik het niet verwacht. Het was verschrikkelijk moeilijk. Na 5 KP’s stonden we op de 5de plaats, enkele tellen achter Kris Princen, maar op het einde van de avond was ik opgerukt naar de derde plaats. Nee, er zat echt niets meer in dan deze derde plaats. Ik heb nog nooit zo hard gereden met de Skoda. Echt klasse van Bryan Bouffier dat hij toch nog een fractie sneller was. Ik denk dat we harder gingen dan Freddy Loix.”

Keith Cronin (M-Sport Ford Fiesta R5) – wedstrijdwinnaar Brits kampioenschap
“Een goed gevoel om deze zware rally te winnen. We hadden een mooi duel met Fredrik [Ahlin] tot hij van de baan ging. Dat veranderde mijn aanpak van de wedstrijd. Ik deed het voorzichtig aan en bleef in het midden van de baan om een resultaat te scoren. Het is een bekende rally en een goed resultaat hier is schitterend. Het bezoek van het Brits kampioenschap hier was een compleet succes. We dachten uit de kampioenschapsstrijd te liggen maar nu hebben we weer onze kansen. ”

Kevin Demaerschalk (Citroën DS3 R5) – opgave
“Ik ben heel tevreden over deze eerste wedstrijddag. We vonden snel het ritme en het werk dat we tijdens de tests met het differentieel verrichtten wierp zijn vruchten af. Onze DS 3 R5 is heel efficiënt op deze gladde wegen van de Westhoek. Zonder de twintig seconden die we door een lekke band tijdens de eerste doortocht in Dikkebus verloren stonden we zeker nog wat dichter bij de kopgroep. Een lekke band kostte ons drie minuten. Ik was voluit aan het aanvallen. De achterkant gleed iets te ver weg en ik raakte een boordsteen. We moesten stoppen om het wiel te wisselen. Vanaf dan konden we enkel mikken op het ‘aan de finish geraken’. Jammer genoeg stak dan een probleem met de stuurbekrachtiging de kop op. Ik had eerder al wat gevoeld in de stuurinrichting, en in de volgende chronorit werd het alleen maar erger. In het servicepark werd de pomp vervangen, maar dat loste het probleem niet op. Een opgave was onvermijdelijk. Tuurlijk zijn we ontgoocheld, want we hadden hier in Ieper een mooi resultaat kunnen behalen. Maar dit hoort bij de rallysport en we kunnen het alleen maar aanvaarden. En hoewel ik het gevoel heb dat we niet genoeg rijden, zal ik vooral onthouden dat we tijdens deze rally een goed ritme konden aanhouden. Afspraak in de Omloop van Vlaanderen, de vierde manche van ons programma.”

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50