Home > Rally > BRC > Het weekend van Steve Vanbellingen

Het weekend van Steve Vanbellingen

Voor Steve Vanbellingen stond de grootste rally van het seizoen op het menu. In Ieper was het namelijk tijd voor de Ypres Rally, de jaarlijkse hoogmis van de Belgische rallysport, getuige de aanwezigheid van WRC-ster Thierry Neuville.

Vanbellingen nam een eerder voorzichtige start op vrijdag, “ik had amper kunnen verkennen en Ieper is een zeer moeilijk parcours. Ik wilde dus vooral de wagen op de baan houden en genn fouten maken“, vertelde Vanbellingen op zaterdagochtend. Vanaf dan ging het beter en beter, tot… Vanbellingen en zijn corijder Vanrijkelen op een jump de Mitsubishi EVOX verloren en verschrikkelijk hard crashten.

“Ik voelde het aankomen, we gingen verschrikkelijk hard en na de jump kwamen we wat verkeerd neer… Vanaf dan ging alles mis, de auto vertrok op zichzelf en de slag was zoals ik nooit eerder had meegemaakt. Ik ben zelf uit de auto gekropen, heb meteen ook naar David gekeken die ook erg van slag was. Vervolgens is alles wat beginnen draaien en ik werd gelukkig aangesproken door een arts die daar toevallig stond. Zij heeft me laten neerliggen en voelde continu mijn polsslag… Vervolgens is de medische interventiedienst gekomen en die hebben me naar het ziekenhuis van Ieper gebracht. Vanaf dan ging het wel weer beter en vandaag (zondag) voel ik wel overal pijn, maar verdere gevolgen zijn er niet. Ik besef wel dat ik enorm veel geluk heb gehad en dat het ook minder goed had kunnen aflopen. Het ging echt eventjes te snel…”