Home > #Hoofdnieuws > Neuville out in Ieper. Wie stopt Bouffier?

Neuville out in Ieper. Wie stopt Bouffier?

Is de rally van Ieper al onthoofd na de eerste avond van de wedstrijd? Wat begon als een spannend duel tussen Bouffier op Skoda en Neuville op Hyundai eindigde al in de loop van de avond met de opgave van één van de uitdagers. Thierry Neuville rolde even na halfnegen de Hyundai i20 R5 in Dikkebus, de eerste proef van de tweede lus. Op beelden is te zien hoe de wagen even vreemd duikt en daarna de gracht in slipt met een meervoudige koprol als gevolg. De wagen lijkt ernstig beschadigd en het ziet er niet naar uit dat Neuville nog aan de start komt.

Meteen valt één van de superfavorieten weg. Bryan Bouffier heeft de leiding echter niet gestolen. De Fransman eigende zich de openingsproef toe en schaduwde daarna Neuville. Blijkbaar dicht genoeg om druk te zetten op onze WK-vertegenwoordiger. Bouffier telt na dag 1 nu 21 seconden voorsprong op Kevin Abbring (Peugeot), die de rol nog niet gelost heeft. En Vincent Verschueren lijkt voorlopig de beste zaak te doen met een 3de positie, op 28 seconden van de leider. Princen volgt 6 seconden achter de leider in het BK voor een uitstekend rijdende Casier.

Ondertussen verloren we al de beide Skoda’s van de Ier McCormack en de Brit Bogie, die beiden van de baan gingen. En in het opgavepark zien we ook al regerend VAS kampioen Steve Bécaert, die met de Citroen DS3 R5 redelijk kwalijk van de baan ging. Ook Dilley (Hyundai) en Jasper Van den Heuvel (Evo X R4) belanden al naast de baan terwijl Steven Dolfen (Clio R3), Chris Van Woensel (Porsche GT3) en de leider in het Brits kampioenschap, Ahlin (Skoda Fabia R5), met mechanische pech moesten opgeven.

Morgen dienen nog 12 proeven te worden afgewerkt en de lijst aan slachtoffers is nu al goed aan het uitbreiden. Bovendien lijkt Bouffier redelijk stevig in het zadel te zitten, immers, Abbring, Verschueren en Princen achter hem moeten punten halen voor het Belgische kampioenschap terwijl Bouffier een “transparante” rijder is, die geen punten afpakt van de BK tenoren. De echte strijd om de zege in Ieper, zou wel eens die om de tweede plaats kunnen zijn!

(foto: ypresrally.com)

Klassement na KP 8
1. Bouffier-Giraudet (Skoda Fabia R5 #3), 48’47″4 ;  2. Abbring-Tsjoen (Peugeot 208 T16 #7), + 21″9 ;  3. Verschueren-Hostens (Skoda Fabia R5 #46), + 28″9 ;  4. Princen-Kaspers (Skoda Fabia R5 #1) , + 34″4 ;  5 . Casier-Vyncke (Ford Fiesta R5 #12), + 55″2 ;   6. Demaerschalk-Eelbode (DS3 R5 #17), + 1’04″1 ;  7. Basso-Granai (Hyundai i20 R5 #6), + 1’17″3 ;  8. Cronin-Galvin (Ford Fiesta R5 #15) , + 1’20″4 ;  9. Henry-Rowan (Skoda Fabia R5 #4) , + 1’41″2 ;  10. Cave-Morgan (Hyundai i20 R5), + 1’43″6 ;  …
You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50