Home > #Hoofdnieuws > Bernd Casier nu al ‘man van de match’?

Bernd Casier nu al ‘man van de match’?

Het is een boute uitspraak. Maar op vrijdagavond tikte Bernd Casier aan op een 5de plaats, te midden alle nationale en internationale tenoren. Niet slecht voor een man die maar enkele keren per jaar de Ford Fiesta R5 uit de (Floral) garage haalt. Na 91,07 kilometer tegen de tijd, telde hij 55.20 seconden achterstand op leider Bouffier en op zich is dat meer dan verdienstelijk. “Er wordt zeer snel gereden”, bevestigde hij op vrijdagavond bij het ingaan van de service op de Grote Markt. “En opvallend is dat er ondanks het tempo, relatief weinig fouten worden gemaakt. De verschillen zijn klein, maar de proeven zijn veel minder lang zodat er ook lastig veel tijd kan worden goedgemaakt. Dat is wel een nadeel.”

Maar er is waarschijnlijk meer voordeel te rapen voor Casier.
Met gedoodverfde titelfavoriet Giandomenico Basso in de problemen door een oververhitte motor in de Hyundai, en gezien zijn derde plaats in de afgelopen Transylvania Rally, zou het wel eens Casier kunnen zijn die het meeste munt slaat uit de Ieperse verplaatsing van de Tour European Rally (TER). De kans bestaat dat Casier zich zaterdagavond leider in het TER kampioenschap mag noemen. En ook de prestigieuze titel van “beste West-Vlaming” kan hij met grote voorsprong winnen. Maar eerst dienen er nog 12 moeilijke proeven te worden afgelegd..

(foto: belgianrallychampionship.be)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50