Home > #Hoofdnieuws > Audi en Ekström kiezen voor DTM

Audi en Ekström kiezen voor DTM

Het lag in de lijn der verwachtingen nadat Mattias Ekström zelf al “DTM” antwoordde toen we hem in Mettet vroegen wat zijn keuze zou zijn, met name een verlenging van de WK-titel in rallycross of een derde DTM-titel. Ekström kiest voor DTM op de Norisring in plaats van een deelname aan het WK in Höljes.

Op de voorlopige inschrijflijst van de zevende WK-manche in het Zweedse Höljes prijkt inderdaad de Zweed PG Andersson. Die was in het seizoen 2015 nog actief in het WK Rallycross, en werd met een VW Polo 13de in de eindstand waarbij hij driemaal een finale wist te behalen. Toch liet men bij EKS nog uitschijnen dat er een kleine kans was dat Ekström alsnog zelf zou deelnemen in zijn thuiswedstrijd. Dat gebeurt dus niet, vandaag bevestigde Ekström zijn aanwezigheid op de Norisring in Duitsland.

Zo lijken Audi en Ekström zich bij voorbaat al gewonnen te geven in de titelstrijd in het WK Rallycross. Petter Solberg en Johan Kristoffersson kunnen met hun VW Polo’s van PSRX/VW Motorsport in Zweden, mits het behalen van een finaleplaats, hun voorsprong verder uitdiepen op  Ekström. Ekström prijkt na zes wedstrijden voorlopig op de tweede plek, met 8 punten achterstand op Kristoffersson en een voorsprong van 9 punten op Petter Solberg. Wordt de titelstrijd zo een duel tussen teamgenoten Solberg en Kristoffersson?

In de loop van volgende week blikken we uitgebreider vooruit op de wedstrijd in Zweden.

(foto J Dingenen / Ekström in Barcelona eerder dit jaar)