Home > #Hoofdnieuws > Zonnebeke wordt belangrijk, zegt Freddy Loix

Zonnebeke wordt belangrijk, zegt Freddy Loix

Freddy Loix staat deze editie aan de kant. “Maar het kriebelt wel”, gaf hij vanmiddag toe. “Zeker toen vorige zondag de eerste tests begonnen en ik de eerste toertjes met de Skoda mocht rijden… dan had ik wel zin om van gedacht te veranderen. Maar goed, de beslissing is genomen en ik ben zeer blij met de keuze die ik heb gemaakt.

“Ik merkte de laatste paar jaren ook op dat het voor mij moeilijker werd om een verschil te maken. Maar ik wist wel dadelijk wie de twee of drie mannen waren die reden voor een overwinning. Er is een nieuwe proef, Zonnebeke, de allereerste proef. Ik denk dat die zeer belangrijk zal worden. Enkele jaren terug hebben we kunnen zien dat er daar veel kan gebeuren. Er is veel grind, je kan er lek rijden. Voor het overige blijft het Ieper. Er kan vanalles gebeuren en ik heb ook vorig jaar getoond dat je niet teveel scratchtijden moet rijden om op het einde toch nog te winnen. De Britten kan ik moeilijk inschatten. Waarschijnlijk zullen ze niet meekunnen, zeker niet voor een podiumplaats. Maar we zullen zien.”

Voor diegenen die onmiddellijk richting Zonnebeke willen op vrijdag: de moderne wagens starten er om 16u59. Het is een proef die al gebruikt werd in 2007, toen Freddy Loix er de snelste tijd draaide. Er is een publiekszone voorzien in de buurt van de finish, met de jump aan de Frezenbergstraat en zicht op de waaiers aan de Grote Molenstraat. De Historics maken er hun passages om 19u24 en 21u28.

(foto: W.Bouchez)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50