Home > Rally > Verbod op autosport in Spa, deel 2

Verbod op autosport in Spa, deel 2

Begin deze week reageerde u massaal verrast bij het nieuws over het verbod op autosport op het grondgebied van de gemeente Spa en meer bepaald in de zones waar Spadel, de holding achter onder meer Spa en Bru, water wint. Onze collega’s van speedactionTv vroegen de visie van het bedrijf zelf en die is zeer duidelijk.

De woordvoerder van Spadel, Jean-Benoît Schans, legt aan onze collega’s uit dat in eerste instantie de wetgeving wel degelijk behoorlijk strenger is geworden onder de huidige Minister van Milieu, Carlo Di Antonio en dat die aanpassing op 1 januari 2017 in voege is gegaan.

De huidige Minister heeft de wetgeving heel duidelijk aangepast: alle autosportactiviteiten in zones waar water wordt gewonnen, zijn verboden”, aldus de woordvoerder van het blauwe en rode water… “Autosport gaat recht in tegen onze belangen, met name de bescherming van die zones waar water wordt gewonnen, u moet weten dat 1 druppel olie 1000 liter drinkwater kan vervuilen…

De bevoegde Waalse Minister en het bedrijf werken in die optiek goed samen en enkel de Minister kan dus een uitzondering toestaan, niet langer de gemeente Spa. Of die derogaties er nog gaan komen en voor wie, is niet duidelijk. Welke criteria de instanties handhaven om die uitzonderingen al dan niet toe te staan, zijn ook niet omlijnd. Hoe dan ook, één iemand heeft een prima keuze gemaakt door Spa te verlaten… Pierre Delettre, die hoeft zich immers in Bastenaken geen zorgen te maken.

Foto: © Coupe des Sources