Home > #Hoofdnieuws > Rijders blikken vooruit op Ypres Rally

Rijders blikken vooruit op Ypres Rally

Ondanks zijn sortie in de slotfase van de Sezoensrally, waar hij de ganse wedstrijd domineerde, komt Vincent Verschueren vrijdag als leider in het Belgisch rallykampioenschap aan de start van de Ypres Rally. Samen met copilote Veronique Hostens, zal Vincent trachten die leidersplaats te verdedigen in de toprally van het Belgisch kampioenschap, die dit seizoen ook meetelt voor het Brits kampioenschap. De Skoda Fabia R5 van Godrive is er alvast klaar voor.

We hebben dit weekend een testsessie afgewerkt en de wagen voelde goed aan. Natuurlijk is een test nooit vergelijkbaar met echte wedstrijdomstandigheden. We zullen pas donderdagavond op de Qualifying Stage in Nieuwkerke weten waar we staan. Als de auto daar goed aanvoelt, dan werken we enkel de verplichte kwalificatieproef af,” vertelt Vincent Verschueren.

De concurrentie is dit jaar bijzonder sterk. Onder andere Thierry Neuville, onze landgenoot die op de tweede plaats staat in het Wereldkampioenschap, komt aan de start met een Hyundai i20 R5.  “Thierry, dat is buitencategorie. We moeten niet dromen om met hem de strijd aan te gaan. Thierry zit in de vorm van zijn leven. Het is fantastisch hoe hij geëvolueerd is. Je kan als piloot talent hebben, maar Thierry bewijst dat hij ook het talent heeft om door te groeien tot de absolute top. Daar heb ik enorm veel respect voor,” vertelt Vincent Verschueren met oprechte bewondering.

Pieter-Jan Maeyaert bereidde zich op Ieper voor in Wervik en dat ging best goed. De Ford-rijder deed vertrouwen op voor de grote afspraak in Ieper. “In de Wallonie had ik geen goed gevoel. In Wervik begon ik met een te zachte afstelling aan de wedstrijd en verloren we nog een 15-tal seconden door de sortie van Achiel Boxoen, maar daarna vond ik steeds beter mijn draai. In de slotronde draaiden we een paar tijden dicht bij de scratch. Ik denk dat we nu een goede afstelling hebben gevonden waarmee ik me goed voel. Na die prestatie wil ik de Fiesta verder onder de knie krijgen in Ieper.

Polle Geusens heeft dan weer duidelijke ambities in Ieper: “Het is heel moeilijk in te schatten welke tijden de Engelsen zullen rijden. Maar, ik kijk vooral naar de concurrenten die met een Fiesta R5 rijden. Ik ben ervan overtuigd dat Bernd Casier erg snel zal zijn en er rijden een paar Britten met een Ford. Een Top 3 bij de Fiesta’s, daar zou ik heel blij mee zijn. En hopelijk kan ik voor het Belgisch kampioenschap ook weer goed scoren,” besluit Polle, die vooraf geen uitgebreide testsessie zal afwerken. “Nee, we zullen enkel de Qualifying Stage rijden. Als de auto goed is, dan stoppen we daar. Anders testen we nog wat verder op de shakedown. Ik mik op een top 15 op de QS…