Home > #Hoofdnieuws > Wie waren de Belgen in Le Mans?

Wie waren de Belgen in Le Mans?

Vanmiddag om 15u00 start de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans. In het verleden namen al 99 echte landgenoten deel aan de race, straks, als alles goed gaat, zijn Dries Vanthoor en Stéphane Lémeret de 100ste en 101ste. De lijst van alle Belgen in de 24 Uur van Le Mans sinds 1923, per aantal deelnames:

15 Jacky Ickx

14 Jean « Beurlys » Blaton

13 Lucien Bianchi, Marc Goossens, Didier Theys

12 Marc Duez

11 Pierre Dieudonné, Eric Van de Poele, Jean-Paul Libert

10 Thierry Boutsen, Michel Neugarten

9 Hervé Regout, Bernard De Drijver, Claude Dubois

8 Teddy Pilette, Willy Mairesse, Olivier Gendebien, Paul Frère

7 Jean-Michel Martin, Hughes de Fierlant, Vanina Ickx

6 Pascal Witmeur, Vincent Vosse, Leon Dernier, Philippe Martin, Mauro Bianchi

5 Claude Bourgoignie, Pierre Noblet, Didier de Radiguès

4 Christine Beckers, Willy Braillard, Gustave Gosselin, Jean-Pierre Gaban, André Pilette, Alain de Changy, Jacques Swaters, Anthony Kumpen

3 Jean Xhenceval, Yves Deprez, Gerhard Langlois Van Ophem, Georges Berger, Freddy Rousselle, Johnny Claes, Maxime Martin, Bas Leinders, Charles Montier, Louis Eggen

2. Jean-Pierre Wielemans, Patrick Nève, Yvette Fontaine, Roger van der Schrick, Georges Harris, Roger Laurent, Eric Bachelart, Laurens Vanthoor, Bertrand Baguette, Bruno Lambert, Philip Verellen, André Pisart, Jacques Edouard Ledure

Eenmalige deelnames (41)

Nicolas Careels, André Dills, Raymond de Tornaco, Eugène van den Bossche, Claude Bonneau, Egon Kraft de la Saulx, Charles de Tornaco, Gilberte Thirion, Pierre Stasse, André Milhoux, Jan de Vroom, Georges Hacquin, Eric Catulle, Robert Darville, Eric de Keyn, Chris Tuerlinckx, Serge Trosch, Julien Vernaeve, Hermes Delbar, Alain Peltier, Eddy Joosen, Claude de Wael, Daniel Herregods, Gaston Rahier, Patrick de Radiguès, Kurt Dujardyn, Rudy Penders, Jeffrey Van Hooydonk, Val Hillebrand, David Saelens, Frank Hahn, Tom Cloet, Yves Lambert, Christian Lefort, Eric De Doncker, Louis Machiels, Andrea Barlesi, Nicolas De Crem, Wolfgang Reip, Dries Vanthoor et Stéphane Lémeret

Samen goed voor 330 deelnames, 155 geklasseerde aankomsten, 36 podia waaronder 12 zeges