Home > Circuit > Maassen op pole in Le Mans

Maassen op pole in Le Mans

In Le Mans hebben de deelnemers aan de Porsche Cup Benelux hun kwalificatiesessie afgewerkt. De leider in het kampioenschap, Xavier Maassen zette de DVB RACING Porsche op pole, voor Ayhancan Güven, de Turk die ook de Benelux competitie betwist. Hij gaf amper vier honderdsten op Maassen toe. Maassen en Güven waren de enige die in het pak van 60 wagens met de Franse en Britse deelnemers, in de top 11 konden postvatten, op een seconde van poleman Florian Latorre.

Achter het duo vooraan was Glenn Van Parijs in de Belgium Racing 911 de snelste in de B-categorie en derde algemeen, maar wel op bijna vijf seconden van de pole van Latorre. Dylan Derdaele kende problemen tijdens de kwalificatie en kwam niet verder dan de 50ste algemeen.

Van Belgische zijde zette John De Wilde een schitterende 5de tijd neer, achter Yannick Hoogaars. In tegenstelling tot de normale meetings is er in Le Mans maar een chronosessie en één race, uiteraard zaterdag om 10u15.