Home > Circuit > Belgische overheid wenst Dries en Stéphane succes!

Belgische overheid wenst Dries en Stéphane succes!

Een heel goed, neen, schitterend nieuws! Het Vlakke Land ondersteunt onze twee Belgen die dit weekend de 24 Uur van Le Mans betwisten.

Dries Vanthoor en Stéphane Lémeret zijn onze ambassadeurs in de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Zij rijden respectievelijk met een Ferrari 488 GTE van JMW Motorsport en een Porsche 911 RSR van team Proton Competition. Zij strijden on de zege in de categorie GTE-Am .

Hun aanwezigheid op de startgrid zaterdag om 15u00 heeft een bijzonder symbolisch karakter, want zij zijn de 100ste en de 101ste Belg aan de start van de race, sinds de eerste editie van Le Mans in 1923.

Heel België staart achter onze rijders, als zij in de voetsporen treden van hun illustere voorgangers, Ickx, Gendebien, Frère en Bianchi, de vaandeldragers van een generatie endurancerijders die onze kleuren in Le Mans hooghielden.

Voor de liefhebbers van statistieken, er stonden tot dusver al 99 Belgen aan de start van de 24 Uur van Le Mans, die goed waren voor 330 deelnames, 155 geklasseerde aankomsten, 36 podia waaronder 12 zeges.

De aankondiging van deze dubbele deelname werd goed ontvangen in de internationale pers, met bovendien een gegeven dat de eigenheid van ons land onderstreept: Stéphane Lémeret is een Franstalige rijder, Dries Vanthoor een Nederlandstalige rijder.

Deze deelname sluit dan ook naadloos aan bij de campagne van de Belgische overheid, België fenomenaal eigenzinnig’. De campagne ondersteunt het imago van ons land in het buitenland. De campagne geeft 99 goede redenen om in België te investeren en ons land te bezoeken. 100 zou wat van het goede te veel geweest zijn en zodoende was de toon gezet.

Bezoek de site: http://www.eigenzinnigfenomenaal.be/

Noteer ook dat 2016, de 24 Uur van Le Mans garant stonden voor 130 miljoen Tv-kijkers, 265.000 toeschouwers, 1.450 journalisten uit de hele wereld en meer dan een miljard surfers die van uit elke uithoek van de wereld een bezoek brachten aan websites over de beroemde race. De Kanselarij van de Eerste Minister vond het dan ook belangrijk de 100ste en de 101ste rijder te ondersteunen, want zij zetten ons land in de kijker, net als Jacky, Olivier, Paul, Lucien… en al de ander. Deze enorme sportmensen zette België in Franrkijk in de kijker, net als andere Belgische sporters in Roland Garros, de Tour de France of Paris-Roubaix of de GP van Frankrijk F1. En dan hebben we het nog niet over alle prijzen die Belgen behaalden op het Festival de Cannes!

Aan Dries en Stéphane om daar hun steentje aan bij te dragen.

(persbericht)