Home > #Hoofdnieuws > Kumpen wint in Brands-Hatch

Kumpen wint in Brands-Hatch

Het is een leuk Belgisch autosportweekend aan het worden, met naast de successen van de Belgen in Spa en Thierry Neuville op podiumkoers in Sardinië, ook een beresterke Anthony Kumpen in de Nascar Whelen Euro Series in Brands-Hatch. De Limburger pakte vandaag zowel de pole als zege in de eerste van twee wedstrijden van het weekend.

Kumpen verzilverde zonder veel moeite zijn polepositie op de voormalige F1-omloop en won afgetekend voor puntenleider Borja Garcia. Het is de tweede overwinning van Kumpen in Brands-Hatch, na die van afgelopen jaar en de achtste Nascar-zege uit zijn carrière.

Onderweg pakte hij de snelste rondetijd en Kumpen is zo meteen zeker van de pole morgen. Noteren we van Belgische zijde nog de vijfde plaats van Marc Goossens en de mooie zevende stek van Stienes Longin.