Home > #Hoofdnieuws > Drama voor Paddon in Sardinië, Tanak op weg naar winst?

Drama voor Paddon in Sardinië, Tanak op weg naar winst?

De Rally van Sardinië is geheel in de lijn van het hele WK Rally, op een spektakelstuk aan het uitdraaien. In de namiddaglus verloren we leider Haydon Paddon (Hyundai) na een zoveelste crash en na 15 van de 19 proeven is het nu de Est Ott Tänak in zijn Ford die het veld aanvoert. Na de problemen deze ochtend, vecht Thierry Neuville terug en onze landgenoot is derde op een goede minuut van de Est in zijn Ford Fiesta.

Thierry Neuville kan, ondanks de problemen eerder vandaag, een zeer goede zaak doen in Sardinië. Onze landgenoot volgt op 1min02 van de leider Tanak, maar Sébastien Ogier is zesde en dat op meer dan drie minuten van de leider. De Hyundai-rijder kan morgen dus een behoorlijk stuk van zijn achterstand in het WK op Ogier goedmaken. “We zijn derde, maar gaan morgen tijdens de Power Stage nog maximale punten proberen te sprokkelen. Het is jammer van de remproblemen deze ochtend, want anders waren we hier leider geweest”, aldus Neuville.

Tussen Tanak en Neuville ‘zweeft’ Toyota-rijder Jari-Matti Latvala als tweede, terwijl zijn teamgenoten Lappi en Hänninen knap vierde en vijfde zijn.

Morgen staat er nog 40 kilometer tegen de chrono op het menu.

© WRC.com – Twitter WRC