Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross naar Hell

WK Rallycross naar Hell

Het Wereldkampioenschap rallycross trekt naar het Noorse Hell. En dat is geen typefout. Hell is een klein stadje nabij Trondheim en ontvangt voor de vierde maal even veel jaren het WK Rallycross. Dit keer is dat de zesde manche van het WK .

Het is de Zweed Johan Kristoffersson die voor Volkswagen als leider naar Noorwegen komt. Kristoffersson heeft nu een voorsprong van 4 punten op zijn landgenoot Mattias Ekström (Audi) en is erop gebrand die voorsprong uit te diepen alvorens het WK naar zijn thuisland trekt. Daarnaast is er natuurlijk die ene Noor … Petter Solberg, teamgenoot van Kristoffersson, die in Lydden de voorlopig laatste wedstrijd won die daar plaatsvond in het kader van het WK. Het team van Solberg, PSRX/Volkswagen, voert ook de rangschikking aan bij de teams, waar PSRX een voorsprong van 70 punten telt. Maar Solberg gaf in Lydden reeds aan dat het tij snel kan keren. Verder probeert Hoonigan Racing, waar de Noor Andreas Bakkerud het best gerangschikt staat, met de Ford Focus de kloof verder te dichten en komt Peugeot (Sébastien Loeb/Timmy Hansen) steeds dichterbij voor winst.

Ook EuroRX (Supercars en Touringcars) en RX2 in Hell
Naast het WK is er ook de tweede manche van het EK bij de Supercars, waar onze landgenoot Michael De Keersmaecker in actie komt.  De Zweed Anton Marklund leidt voorlopig de stand na zijn winst in Barcelona begin april. Verder is onder meer Henning Solberg van de partij met de door Per Eklund geprepareerde VW Beetle. De toevoeging van de Europese Supercars zorgt ervoor dat de toeschouwer alweer zowat een 50-tal Supercars aan het werk zal zien.
In de klasse Touringcars zal Steve Volders zijn goede vorm van Lydden,waar hij tweede eindigde,  willen doorzetten. Het is de Noor Lars Oivind Enerberg die leidt na twee wedstrijden in deze klasse. En een derde Belg zien we in de klasse RX2 met Guillaume De Ridder. De Ridder mag zich aan stevig weerwerk verwachten, want de klasse telt in Noorwegen 19 deelnemers, het hoogste aantal tot dusver.

De actie begint in Hell reeds op vrijdag 9 juni met trainingen voor RX2 en Touringcars vanaf 15u45.

(foto’s J Dingenen)