Home > #Hoofdnieuws > Op naar een mooie meeting in Spa!

Op naar een mooie meeting in Spa!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/F4-FFSA-Academy.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Na enkele jaren waarin het niet altijd even makkelijk was, is de Spa Euro Race weer op volle kruissnelheid. De affiche van dit jaar combineert kwaliteit met kwantiteit. Voor zijn 28ste editie zijn er tijdens de meeting van de Spa Euro Race 6 verschillende series, met een totaal van 13 races en meer dan 10 uur actie op de piste. Niet minder dan 264 wagens dienen zich aan en dat met 350 piloten. Eenzitters, promotiecups, prototypes, silhouetten, GT’s, toerismewagens en zelfs enkele oudere wagens, zoals de Porsche 935, iedereen komt werkelijk aan bod.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Laten we starten met de meest trouwe van onze klanten, de Supercar Challenge. Onze Nederlandse vrienden zijn voor de 17de maal aanwezig, met een soort Nederlandse Belcar, met ditmaal wel twee verschillende competities. Zo is er enerzijds de competitie voor Cup-wagens en toerismewagens en anderzijds en strijd tussen dikke GT’s, prototypes, silhouetten en wagens uit Trans-Am.

Er zijn 54 deelnemers in de race voor toerwagens en Cup-wagens, waaronder negen Belgen. Ward Sluys (BMW M4 Silhouette), Steve Vanbellingen (Porsche 991 Cup), Patrick Lamster (Porsche 991 Cup) en Rik Renmans (BMW GTR) zijn de bekendste onder hen. Ook het duo Voet-van den Broeck (Peugeot RCZ) jaagt op winst in hun klasse.

Bij de GT – Prototype Challenge, zien we 27 deelnemers met onder meer Norma (Deldiche met Joosen-De Cock, afgelopen zondag nog op pole in Zolder), Ginetta, Ligier, Wolf, Oreca en Radical, de originele Praga, een Puma X RT, een Mosler, een Mercedes, Porsche, een M4 Silhouette, Marcos of nog twee Renault RS01 en twee Trans-Am Howe, waaronder één voor vader en zoon van de Poele.

Nog prototypes en GT-wagens vinden we in een kampioenschap uit Engeland, met de LMP3 en GT Cup Henderson, of 37 bolides waaronder een tiental Ligier JSP3 maar ook McLaren, Lamborghini, Aston Martin, Porsche en Ferrari GT3.

Niet minder dan 70 wagens staan er op de deelnemerslijst van de ACNN, een soort Nederlandse BGDC met wagens uit DTC, de BMW Ooperon Cup, de Zilhouette Cup en de Porsche Cup Racing. Zeker eens gaan kijken!

Oppassen voor incidenten tijdens de twee manches van de Clio Cup France en Central Europe met een plateau van maar liefst 59 Clio! Onder hen zijn er enkele specialisten van de promotiecups, zoals Sebastiaan Bleekemolen en onze landgenoot Stefan Polderman. De Clio Cup is bij uitstek een competitie voor wie van deur aan deur gevechten houdt.

Renault is ook betrokken bij de FFSA Academy waarin 17 jonge kerels het beste van zichzelf geven. De formule 4 versie 2017 zouden om en bij 2min30 moeten draaien in Spa en er dienen zich talenten uit 8 verschillende landen aan. Onder hen ook twee Belgen, met name de Antwerpenaar Amaury Cordeel en de jonge Brusselaar Ugo de Wilde, amper 14,5, en hij is daarmee de jongste eenzitterrijder dit jaar.

Na de vrije trainingen en kwalificaties op vrijdag, starten de races zaterdag 10 juni om 10u55.

De inkom is vrij, enkel voor de paddock wordt vijf euro gevraagd en het weer lijkt goed te worden. We stoppen om 17u45 zodat u tijdig naar de GP F1 van Canada kan kijken, met Stoffel Vandoorne, die ooit begon in de FFSA Academy.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]