Home > Rally > Divers > Winst voor de Mevius-Louka in Terre du Diois

Winst voor de Mevius-Louka in Terre du Diois

Tegen de sterke concurrentie van de Franse 208 Cup wisten Guillaume de Mévius en Louis Louka tij; dens de Rallye Terre du Diois een prachtprestatie neer te zetten. De vertegenwoordigers van het RACB National Team namen al heel snel de leiding in handen en gingen met hun Peugeot uiteindelijk met 2,4 seconden voorsprong over de streep. Tegelijk finishten ze als achtste algemeen.

Drie weken voor de Rally van Ieper konden Guillaume de Mévius en Louis Louka van geen betere vertrouwensboost dromen. Daarvoor zorgde deze overwinning in de manche van het Frans kampioenschap onverhard, een rally die zaterdag en zondag in en rond Valence werd afgewerkt.

Na de eerste twee verkennende chronoritten nam het Belgische duo de leiding van de 208 Cup in handen, om die nadien niet meer af te geven. “Toch was het geen gezondheidswandeling”, stelde Guillaume aan de finish. “Het verschil van 2,4 seconden op onze naaste achtervolger is er het beste bewijs van. Zoals we dachten was het parcours smal, zwaar en met scherpe bochten. We moesten dus snel proberen gaan en alle valstrikken – vooral lekke banden – proberen te vermijden.” Iets waar Guillaume en Louis met brio in slaagden. “Deze overwinning is een ware stunt”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Iedereen weet hoe een grote kweekvijver de Franse 208 Cup is. De talrijke jonge wolven komen uit alle hoeken van Europa om het op het Franse onverhard tegen elkaar op te nemen. Dit weekend bleken onze landgenoten heel snel te gaan en konden ze weerstaan aan de druk van de concurrentie. Met slechts één doortocht tijdens de verkenningen bewees het duo ook dat ze zelfs in moeilijke omstandigheden goede nota’s kan nemen.”