Home > Circuit > En toen was het weer tijd voor ’the Isle of Man’…

En toen was het weer tijd voor ’the Isle of Man’…

Het is race week op the Isle of Man. Eén week lang zullen motoren langs dorpen en drempels, bomen en palen, jumps en putten razen over “the Mountain course”… met topsnelheden die bovenop de berg over de 300 km/u gaan. Waarom vertellen we u dit? Wel, omdat u als liefhebber van pure snelheid filmpjes als dit wellicht nooit beu zal worden…

De actie op Isle of Man is al in volle gang. Vorige week was het eiland in het midden van de Ierse zee al het toneel van de kwalificatiesessies, deze week is het tijd om te racen. Het weer zit de deelnemers echter niet mee en ook op deze maandag waren er vertragingen in het schema omwille van de regen.

  • Michael Dunlop zette al een recordronde in de Supersports (4 cilinder moto’s tot 600cc, of tweecilinder/750cc motoren) met een gemiddelde van 131 ml/u (goed 209 km/u), lantaarnpalen, stenen muurtjes, brievenbussen en vluchtheuvels inbegrepen in de prijs! De Ier uit Ballymoney kon vandaag met de zege in race 1 voor de Supersports zijn aantal overwinningen in de TT op 14 brengen. Hij staat nu op gelijke hoogte met de legendarische Mike Hailwood.
  • Ian Hutchinson, één van de kanshebbers op de begeerde overwinning in de “senior race”, het hoofdevenement, opende de score op zondagnamiddag met een zege in de RST Superbike race. Hij ging op zijn Tyco BMW Peter Hickman voor, die voor het eerst in zijn carriere op het podium mocht op het eiland Manx.
  • Publiekslieveling Guy Martin ging met de Honda al tegen de vlakte in de trainingen en bezeerde zijn pols. Het zit Honda duidelijk niet mee dit seizoen. Vorige maand viel zijn teamgenoot en kanshebber John McGuinness in de trainingen voor de Northwest 200 en brak zijn been.

(foto Michael Dunlop: iomtt.com)

You may also like
Moto: geen Isle of Man TT in 2021
Isle of Man TT: Dean Harrison ondanks Hickman…
Isle of Man TT: vandaag is D-Day
Isle of Man: eerste week editie 2019 zit erop