Home > #Hoofdnieuws > Boek ‘Winning Spirit since 1980’: een must voor de liefhebbers

Boek ‘Winning Spirit since 1980’: een must voor de liefhebbers

De Belgian Audi Club doet zijn levensloop uit de doeken. De structuur achter de sportieve activiteiten van het merk met de vier ringen in België heeft namelijk ‘Winning Spirit since 1980’ gepubliceerd. Een prachtig boek van 348 pagina’s, van de pen van Thomas Bastin en rijk aan meer dan 400 foto’s en illustraties. Niet te missen dus!

Het leven is de optelsom van verhalen. Verhalen die je meemaakt. Verhalen die je kunt vertellen eveneens. En sinds zijn ontstaan in 1980 heeft de Belgian Audi Club een uitgebreid aanbod aan verhalen! Vreugde, succes, maar ook, soms, tegenslagen en ontgoochelingen. De rode draad in het 37-jarige bestaan: een buitengewone zegehonger die van de Club een hoofdrolspeler heeft gemaakt in de Belgische autosport. Dat blijkt ook uit de titel van een prachtig boek dat de Belgian Audi Club heeft voorgesteld: ‘Winning Spirit since 1980’.

De 37 levensjaren van de Belgian Audi Club doorlopen, is als een vreugdevolle duik in de epiek van de autosport tijdens de afgelopen vier decennia in België. De eerste zege van de indrukwekkende Audi quattro Belga tijdens de Boucles de Spa 1983 opnieuw beleven, de eerste stappen van de quattro op circuit en daarna de nationale titels, met de 200 quattro, de melodieuze V8 quattro en daarna de A4 Supertoerisme. Sinds 2009 bevindt de verhaallijn zich in de GT-wereld, voornamelijk dankzij het ongelofelijke succes van Belgian Audi Club Team WRT en zijn Audi R8 LMS.

In 348 pagina’s en 437 foto’s of andere documenten (sommige volledig onuitgegeven) vertelt Thomas Bastin u niet alleen het verhaal van de Belgian Audi Club sinds 1980, maar ook hoe het allemaal begon. U zal ook ontdekken dat de autosport voor het merk met de vier ringen niet alleen een kwestie is van passie. Meer nog dan een testbank voor nieuwe technologieën die vervolgens worden toegepast op seriemodellen van Audi, is de competitie een fantastisch marketingapparaat. Zo leest u in dit boek hoe de inbreng van Audi heeft bijgedragen tot het imago van een constructeur die de geschiedenis van de autosport heeft getekend. En dat vandaag nog altijd doet!

De autosport door een bril met vier ringen, een boek dat ieder zichzelf respecterende liefhebber zal verslinden en zorgvuldig bewaren in zijn bibliotheek.

“Deze uitgave is het resultaat van 2 jaren werk en we zijn heel gelukkig en trots om dit vandaag voor te kunnen stellen», zegt Charles-Henri Bonnet, de President van de Belgian Audi Club. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en in bijzonder aan Thomas Bastin voor de vele uren geïnvesteerd in documentatie en redactie. Ik wil ook graag de kwaliteit van de illustraties benadrukken. We hebben onze eigen archieven uitgekamd, ook hebben we kunnen rekenen op de hulp van Georges Decoster, Gérard t’Serstevens en het agentschap L.P.R. Photography (Lucien Renard, Patrick en Romain Rixhon), zij hebben samen met ons gewerkt om unieke foto’s te selecteren, sommige nooit eerder getoond. Van harte dank aan hen en in het bijzonder aan Patrick Hecq, de fotograaf van team WRT sinds 2010 voor zijn foto’s van de laatste 7 jaren en met name voor de exceptionele foto op de omslag van dit boek.

Eveneens dank aan de Raad van Bestuur van de Club, waaronder André Lequime, Guy De Schepper en Nico Lepoutre voor de vertaling in het nederlands. “Winning Spirit sinds 1980″ is een mooie start van de geschiedenis van de Belgian Audi Club…en eveneens over het leven van J.G. Mal-Voy, die de iconische President was van de Belgian Audi Club tot 2015 en wiens aanwezigheid we dermate gewaardeerd zouden hebben vandaag. Ten slotte, mag ik u eraan herinneren dat dit niet te verwezelijken zou geweest zijn zonder de steun van D’Ieteren en Audi België . Het vervolg van ‘de geschiedenis’ begint vandaag!”

Praktische info

Winning Spirit since 1980

Bewerkt door de Belgian Audi Club

348 pagina’s

437 foto’s/illustraties

Tekst: Thomas Bastin

Nederlandse vertaling: Nico Lepoutre

Prijs: 40 euro voor niet-Leden (+ 10 euro verzendingskosten)

Speciale prijs Leden: 35 euro (zonder verzendingskosten), maar… de Leden van de Belgian Audi Club kunnen het boek ook gratis bestellen bij het secretariaat van de Club, voor de Total 24 Hours of Spa. De enige kosten zijn in dat geval de €10 verzendkosten. De bestelling moet echter ten laatste tegen 25 juli geplaatst worden. Het boek wordt in augustus opgestuurd.

Info en bestellen: info@belgianaudiclub.be of 02/640.80.14