Home > #Hoofdnieuws > Winst voor WRT Audi, met Frijns-Leonard, Ide beste Belg als 6de

Winst voor WRT Audi, met Frijns-Leonard, Ide beste Belg als 6de

De kwalificatierace van de Blancpain GT Series Sprint Cup op Circuit Zolder werd een aardig kijkstuk, alhoewel de zege van de Nederlander Robin Frijns en de Brit Stuart Leonard in de WRT Audi R8 LMS nooit echt in gevaar kwam. Frijns reed een perfecte eerste stint, de pitstop van het Belgische WRT Audi was foutloos en Leonard kon, ondanks de druk van de concurrentie, de zege veilig stellen

Bij de start verloren we onder meer Max van Splunteren in een aanrijding die veel ergere gevolgen had kunnen hebben. De posities waren vervolgens ingenomen, al begonnen enkele rijders aan een mooie opmars. Onder hen Christoph Mies in de Audi die hij met Enzo Ide deelt, en onze landgenoot Maxime Soulet (Bentley).

Vooraan ging de zege dus naar WRT, terwijl de #90 AKKA ASP Mercedes van Meadows-Marciello als tweede aantikte en de WRT Audi van de ex-F1-rijders Winkelhock-Stevens als derde.

De zesde plaats ging naar Enzo Ide en Christopher Mies, ook in een WRT Audi, en daarmee was Ide veruit de beste Belg. “Van 19 naar 6 op een circuit waar je amper kan inhalen, schitterend denk ik”, glunderde Ide na de race. “We hebben nu uitzicht op een mooi resultaat in de hoofdrace morgen”. Dries Vanthoor (Audi) werd 12de en Maxime Soulet (Bentley) 15de.