Home > #Hoofdnieuws > Frijns pakt pole in Zolder

Frijns pakt pole in Zolder

De voornaamste vaststelling voor de ultieme kwalificatiesessie van de Blancpain GT, de sessie waarin de beste snelste helft van de deelnemers de strijd om de pole verderzetten, was dat alle Belgen… uitgeschakeld waren. De ultieme chronosessie verliep dus zonder onze landgenoten en het was uiteindelijk de Nederlander Robin Frijns die de snelste neerzette.

De Belgen zullen het dus niet makkelijk hebben dit weekend in Zolder tijdens de 3de manche van de Blancpain GT Sprint. Inhalen is op de Limburgse omloop geen lachertje en dus is achteraan starten niet meteen een voordeel… Enzo Ide zag zijn teamgenoot Christopher Mies (WRT Audi) stranden toen de rode vlag op twee minuten van het einde een einde aan de sessie maakte en de West-Vlaamse titelverdediger start als 19de. Verderop vinden we Dries Vanthoor (WRT Audi) als 22ste en Maxime Soulet (Bentley) als 26ste.

Als pleister op de Belgische wonde zette de Limburgse Nederlander Robin Frijns dus de Belgische WRT Audi op de polepositie voor de eerste race van het weekend. De ex-F1-hoop mag dus later vandaag het veld aanvoeren voor de eerste wedstrijd van EK GT Sprint. Achter de Belgische Audi vinden we de McLaren van Watson-Bell en de Mercedes van Meadows-Marciello.

Foto: © SRO