Home > Circuit > In een notendop: New Race Festival

In een notendop: New Race Festival

Op Circuit Zolder staan vandaag enkel vrije trainingen op het menu, het echte werk begint pas morgen met de kwalificaties van Blancpain GT, Belcar en TCR, gevolgd door de eerste wedstrijden van de Blancpain en de lange race van TCR.

  • In de TCR Benelux was Maxime Potty (WRT VW) deze ochtend primus, voor de DG Sport Peugeot van Aurelien Comte. Sam Dejonghe tikte af als vijfde in zijn RNT Seat.
  • De Mc Donalds Racing Norma was dan weer de snelste in de vrije training van de Belcar, voor de merkgenoten van Deldiche en DVB. De Lamborghini van Vanneste-Lagrange was de snelste GT. Amper 19 wagens namen deel aan de sessie.
  • Audi was dan weer oppermachtig in de eerste, korte sessie van de Balncpain GT, met vijf wagens in de top 5. WRT nam de top 2 in, voor de beide ISR en de WRT Audi van Enzo Ide.
  • In Zolder kreeg Audi tijdens de tweede vrije training al wat meer concurrentie. Achter de #3 WRT Audi, reed de #42 Strakka McLaren naar de tweede plek. Enzo Ide derde 7de, Dries Vanthoor 12de. Bentley is in Zolder de weg kwijt, Soulet vonden we tweemaal in de achterste regionen.
  • In de tweede vrije training van de Belcar zagen we 23 wagens, met vooraan weer de Norma van Vervisch.

Foto : © SRO