Home > #Hoofdnieuws > Breken Belgen de ban in Blancpain dit weekend in Zolder?

Breken Belgen de ban in Blancpain dit weekend in Zolder?

Dit weekend is de hoofdact op Circuit Zolder uiteraard de Blancpain GT Series. De Blancpain Sprint Cup is aan zijn derde meeting van het seizoen toe en maar liefst 33 wagens staan op de voorlopige inschrijvingslijst. Het wordt dus drummen aan de eerste linkse. Onder hen ook drie Belgen, met name Maxime Soulet (Bentley), Enzo Ide en Dries Vanthoor (Audi).

België en de Blancpain GT Series, het is een lang verhaal, dat meestal ook wel erg succesvol was. Dit jaar is op dat vlak een uitzondering, want op het podium van Louis Machiels in Monza (Endurance Pro/Am) na, viel er voorlopig weinig te rapen voor onze landgenoten. Dat was in het verleden wel eens anders. Greg Franchi (Endurance kampioen 2011), Laurens Vanthoor (Endurance en overall Blancpain GT Series 2014), Wolfgang Reip (Endurance 2015) en Enzo Ide (Sprint 2016) bezorgden ons land individuele titels, net als Louis Machiels (2011-12) in Pro/Am. Ook de teams waren vaak succesvol, met de Belgian Audi Club Team WRT (endurance 2011-12, 2014-15, sprint 2013-16 en overall 2014-15) en Marc VDS Racing Team (endurance 2013).

In Zolder, op eigen bodem is het uitkijken naar een eerste algemene podium voor een Belg dit seizoen. Enzo Ide, de regerende Blancpain GT Series Sprint Cup kampioen doet het in de #1 Audi met Christopher Mies, en Dries Vanthoor, bestuurt samen met Marcel Fässler de #5 Audi. Maxime Soulet zit uiteraard in een officiële Bentley.

Deelnemerslijst