Home > #Hoofdnieuws > Ogier wint Portugal, Neuville tevreden met tweede plek

Ogier wint Portugal, Neuville tevreden met tweede plek

Zoals verwacht heeft Sébastien Ogier dus de WK rally manche in Portugal gewonnen. De Fransman controleerde op de slotdag en hield op de meet goed 15 seconden over op onze landgenoot Thierry Neuville. Dani Sordo werd derde en zo doet Hyundai, het team van Neuville en Sordo, een goede zaak in het WK voor constructeurs.

Ogier-Neuville staat nu 2-2 wat betreft het aantal zeges dit seizoen, maar de Fransman is wel regelmatiger dan de Belg en heeft weer 22 punten voorsprong in het WK. Niet dat met nog 7 wedstrijden te gaan er al iets beslist is, maar Neuville weet nu wel dat om wereldkampioen te worden hij heel het seizoen foutloos zal moeten zijn. 95% volstaat zeker om weer vicewereldkampioen te worden, maar dat kan zijn ambitie zeker niet zijn. Als hij dus de wereldtitel wil, moet de Belg iedere wedstrijd 100% zijn…

“Portugal bracht in het verleden nooit veel voor me en Ogier won hier al erg vaak. Ik denk dat ik alleen daarom al tevreden kan zijn met die tweede plaats. Het was een goede rally, al hadden we de eerste dag wat problemen met de afstelling van de wagen, daarna ging het beter. Ik denk dat we belangrijke punten hebben gescoord in deze rally.”

Achter de twee favorieten voor de wereldtitel, eindigde Dani Sordo nog maar eens op een ereplaats, de Spanjaard is zo de perfecte nummer 2 voor Hyundai, terwijl de jonge talenten Ott Tänak (Ford) en Craig Breen (Citroën) de ereplaatsen pakten.

In de WK stand leidt Ogier met 128 punten, voor Neuville met 106 eenheden. Latvala is best of the rest met 88 punten. De volgende manche is Sardinië, van 8 tot en met 11 juni.