Home > #Hoofdnieuws > Kris Princen: ”Ja, die steen stond in mijn nota’s”

Kris Princen: ”Ja, die steen stond in mijn nota’s”

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De steen in Bocholt was de aanleiding tot heel wat gepeins onmiddellijk na de finish van de rally, die, zoals u u ondertussen weet, gewonnen werd door Kris Princen, nadat Vincent Verschueren zijn wagen beschadigde.

“Ik was de eerste met een brede wagen die in die linkse passeerde en ik moest gewoon met het rechterwiel in het spoor blijven, want anders was ik door het grind van de baan geschoven. Daardoor zaten we misschien een centimeter te ver in de koord en raakten we die grote steen. De klap was enorm en de schokdemper klapte door de motorkap omhoog. Dit is heel jammer, maar in Ieper willen we er terug staan,” aldus Verschueren.

Ik moest het spoor volgen (Verschueren)

“Ja, ik wist die steen liggen”, verklaarde Princen achteraf in een interview op Sporza radio. “Die stond in mijn nota’s. Hoe dan ook wisten we beiden dat Peer de scherprechter ging zijn van deze rally. Het was de hele dag een verbeten strijd en we wilden die doortrekken tot de laatste lus. We besloten om een tandje bij te steken. Vincent was ervoor ook al rondgegaan. Nu ja, dat gebeurt. Er werd op het scherp van de snede gereden. Als ik zie welke tijden wij neerzetten dan weet ik hoe hard hij moet gereden hebben. Hij stond onder druk. Dat was ook onze bedoeling. En dan ga je dingen proberen natuurlijk. In mijn nota’s stond voor die linkse bocht, ‘niet snijden’. en als er in mijn nota’s staat niet snijden, dan coupeer ik echt nooit!”

(foto: W. Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50