Home > WRC > Latvala leidt, verschillen miniem

Latvala leidt, verschillen miniem

De WRC rally van Portugal is vier proeven ver en het belooft een open strijd te worden. Getuige de winst van drie verschillende rijders, Jari-Matti Latvala (Toyota), Haydon Paddon (Hyundai) en Kris Meeke (Citroën) in drie verschillende merken in de drie proeven deze voormiddag. Vooraan leidt de Fin Latvala met een halve seconde bonus op Kris Meeke en 1,2 seconde op Ott Tanak, de eerste van de Ford-rijders. WK-leider Sébastien Ogier (Ford) is vijfde (+4,8) en Thierry Neuville (Hyundai) zevende op goed tien seconden. Neuville verloor in de eerste proef van de dag een handvol seconden. “Maar ik zou niet weten waarom, ik leek snel te zijn”, was zijn uitleg aan de finish van de proef. Verder zat de Belg in het ritme van de tegenstand.De enige die veel tijd verloor tot dusver was Stéphane Lefebvre (Citroën) die in KP3 over kop ging en meer dan 2 minuten liet liggen en later uit de wedstrijd verdween. Andreas Mikkelsen leidt nu al onbedreigd in WRC2.

Deze namiddag staan dezelfde drie KP’s op het menu, aangevuld met twee showproeven vanavond.