Home > Circuit > Veel nieuwe Nederlanders in TCR Benelux dit weekend

Veel nieuwe Nederlanders in TCR Benelux dit weekend

De TCR Benelux is dit weekend op Circuit Zandvoort aan zijn tweede meeting toe. Samen met de Clio cup Benelux worden er zo’n 20 wagens verwacht, waaronder nog al wat Nederlandse nieuwkomers. Het Nederlandse Certainty Racing Team maakt in Zandvoort zijn debuut in de TCR Benelux met de vaste rijders Dillon Koster en Simon Reicher, bijgestaan door de gastrijders Jaap van Lagen en Bernhard van Oranje. Van Oranje kijkt uit naar zijn optreden met Certainty Racing Team. “Dillon en ik hebben tegen elkaar gestreden in het Dutch GT4 kampioenschap en de BMW 130i Cup. Nu gaan we samen voor een goed resultaat tijdens het mooiste autosportweekend van Nederland: de Jumbo Racedagen. Ik heb er veel zin in!” Certainty Racing Team racet dit jaar in TCR Germany. Het Zandvoortse raceteam zet er twee Audi RS3 LMS in. “Met de ervaring die wij als team inmiddels hebben opgedaan met onze Audi’s, verwacht ik dat wij een goede kans maken op een ereplaats”, blikt teameigenaar Dillon Koster vooruit. “We gaan voor het podium!” Certainty Racing Team neemt als meervoudig Renault Clio Cup-kampioen ook deel aan de races van de Renault Clio Cup Benelux en dat met het pas 15-jarige Lucas Groeneveld.

Nog meer Nederlanders bij Bas Koeten

Ook Simon Knap en Rob Severs doen het dan weer met het team van Bas Koeten Racing. Het Hollandse duo rijdt tijdens de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort in een SEAT Leon TCR. Simon Knap (28) startte zijn circuitcarrière op 16-jarige leeftijd in de Formule Ford waarna hij op zijn twintigste de stap naar de GTs maakte. In de afgelopen jaren was Knap niet onverdienstelijk met de dikste GT3s actief in onder meer Blancpain Endurance Series en ADAC GT Masters en meer recent de European GT4 Series met de bekende oranje/witte BMW M3 en later de M4 GT4.