Home > #Hoofdnieuws > Hattrick voor Neuville in Portugal?

Hattrick voor Neuville in Portugal?

Dit weekend is het WK Rally al aan zijn zesde van dertien wedstrijden toe. Na de dubbele winst van Thierry Neuville in Corsica en Argentinië, hoopt heel rallyminnend België op een derde zege van de Hyundai-rijder, een derde zege die hem helemaal weer op WK-koers zou brengen. Maar Portugal is geen makkelijke wedstrijd, met een parcours dat zeer snelle stukken combineert met meer technische passages. De wedstrijd telt 19 chronoritten en wordt volledig op onverhard gereden.

Neuville is op dreef. Zeker na de schitterende zege in Argentinië, is hij dé man in vorm van het lopende WK. Dat bleek eigenlijk al eerder, want Neuville was ook de sterkste in de rally’s van Monte Carlo en Zweden, waar twee fouten hem toen heel duur te staan kwamen. Neuville had inderdaad al viermaal in vijf wedstrijden als eerste kunnen finishen. Nu is hij nog op achtervolgen aangewezen, achttien punten bedraagt zijn achterstand op leider Sébastien Ogier en twee punten scheiden hem nog van Jari-Matti Latvala (Toyota) in de WK-stand.

Maar Neuville is niet de enige kanshebber op de zege in het noorden van Portugal. Kris Meeke (Citroën) won afgelopen jaar de wedstrijd in Portugal en moet na zijn fouten in Corsica en Argentinië dringend iets rechtzetten, anders kan de Noord-Ier zijn WK-ambities helemaal opbergen. Ook Sébastien Ogier (Ford) lijkt niet helemaal gelukkig met enkel ereplaatsen, in Argentinië viel hij zelfs nipt naast het podium, en de jonge garde, onder aanvoering van Ott Tanak (Ford) en Elfyn Evans (Ford) staat te drummen om een eerste WK-zege te behalen.

De wedstrijd start donderdagavond met een korte showproef en eindigt zondagmiddag met de razendpopulaire proef van Fafe.

Noteren we nog dat Holzer Motorsport in Portugal de Opel Corsa R5 voorstelt en dat Carloz Sainz een Peugeot 208 T16 R5 zal besturen tijdens voorafgaand aan een van de proeven

Het parcours vindt u hier