Home > #Hoofdnieuws > Recordaantal WRC in Portugal

Recordaantal WRC in Portugal

Het WK rally is op kruissnelheid gekomen en na Argentinië is het over enkele weken alweer tijd voor de Portugese manche van het WRC. Voor het eerst zien we maar liefst 14 nieuwe WRC-bolides aan de start verschijnen.

Naast de drie officiële Ford Fiesta van Team M-Sport met Sébastien Ogier, Ott Tänak en Elfyn Evans, is er ook weer een exemplaar voor Mads Ostberg. Bij Citroën Racing zien we ook vier C3 WRC voor Kris Meeke, Craig Breen en Stéphane Lefebvre, naast nieuwkomer Khalid Al Qassimi. Hyundai Motorsport doet het zoals heel het seizoen met drie i20 Coupe voor Neuville – Paddon – Sordo, en Toyota heeft naast de bolides van Latvala – Hänninen, nu ook een exemplaar van de Yaris voor Esapekka Lappi klaargestoomd.

Martin Prokop (Ford), Valeriy Gorban (Mini) en Jean-Michel Raoux (Citroën) doen het in een oude WRC, terwijl in WRC-2, Andreas Mikkelsen (Skoda) het onder meer opneemt tegen teamgenoot Pontus Tidemand, maar ook Quentin Gilbert (Skoda) die met Renaud Jamoul de enige andere Belg in het veld naast zich heeft.

De rally van Portugal vindt plaats van 18 tmt 21 mei.

Deelnemerslijst