Home > #Hoofdnieuws > Fred Vervisch tussen GT en toerwagens, maar altijd met Audi

Fred Vervisch tussen GT en toerwagens, maar altijd met Audi

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Schaars waren de liefhebbers van deze prachtige sport die hadden kunnen voorspellen dat West-Vlaming Frédéric Vervisch dit seizoen zijn debuut zou maken in een toerwagen op internationaal niveau. Meer nog: met zijn Audi RS 3 LMS TCR reed hij naar een verbluffende tweede tijd in de kwalificatiesessie, afgelopen weekend op het circuit van Spa-Francorchamps, dat het decor vormde voor de derde manche van de TCR International Series.

Autosportwereld: Fred, onzekerheid troef voor aanvang van het weekend?

Vervisch: “Ik had niet echt een onzeker gevoel, maar aangezien ik nooit eerder met een voorwielaangedreven wagen had geracet, barstte ik natuurlijk niet meteen van het zelfvertrouwen. Mijn debuut maken in een toerwagen op het circuit van Francorchamps was natuurlijk wel een voordeel.

Was je voornaamste missie om Stefano Comini bij te staan in de titelstrijd?

Het was niet mijn belangrijkste taak, maar het was wel de bedoeling dat ik zou helpen waar nodig. Zo heb ik Stefano een vrijgeleide gegeven in de tweede wedstrijd, op weg naar zijn podiumplaats. Daarvoor was het natuurlijk wel noodzakelijk dat ik genoeg snelheid in huis had om vooraan mee te spelen, maar gelukkig heb ik dat meteen kunnen bewijzen.”

Meer nog, je strandde vrijdag op een zucht van de polepositie!

En zonder verkeer in de laatste sector was het vermoedelijk gelukt. In de kwalificatie heb ik het juiste ritme dus te pakken, in de wedstrijd verliep het iets minder vlot, aangezien ik respectievelijk vijfde en zesde werd in beide races. En dat is vreemd, want normaal presteer ik beter in wedstrijdomstandigheden! Ik heb alvast een paar vermoedens waar ik mezelf en de afstelling van de auto nog kan verbeteren, en ik heb de rest van het seizoen om een oplossing te vinden en wedstrijden te winnen.

Vervisch kan zichzelf komend weekend opnieuw laten opmerken, aangezien de TCR International Series te gast is op het circuit van Monza. Daarna concentreert onze landgenoot zich op zijn deelname aan de 24 Uur van de Nürburgring, die hij zal betwisten met een officiële Audi R8 LMS van WRT. Of hij enkele maanden later met datzelfde team ook aan de start staat van de 24 Uur van Spa, kon Vervisch nog niet bevestigen…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/18424813_10155442831361520_785361156_n.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/18424909_10155442831911520_902703106_n.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]