Home > #Hoofdnieuws > Jelle De Coninck wint Eschdorf European Hill Race

Jelle De Coninck wint Eschdorf European Hill Race

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Bijna ging dit exploot verloren in alle actualiteit van het weekend. Maar de overwinning van Jelle De Coninck in de European Hill Race in Eschdorf (Luxemburg) mag in vette letters gedrukt worden.

Heuvelklim (of bergklimraces) zijn één van de spectaculairste discipline van de autosport. Want aan hallucinante snelheden over secundaire wegen, laveren tussen bomen en vangrails, op top machines…het is niet voor iedereen weggelegd. Vooral dan niet als de weersomstandigheden zoals verleden weekend onvoorspelbaar zijn. Op zaterdag konden de vrije sessies worden afgewerkt op een droge baan, al viel de regen al wel in de derde sessie op zaterdag. Op zondag viel er regen en een deken van mist over Eschdorf. Dat leverde in de eerste manche heel wat wagens die van de baan gingen (maar allen zonder kwalijke gevolgen), en de daarmee samenhangende vertragingen. Het had tot gevolg dat er geen derde manche kon worden afgewerkt. In de heuvelklim is het dan de snelste van de twee afgelegde manches die telt (en niet de samentelling van de manches).

En dat was goed nieuws voor onze landgenoot Jelle De Coninck, die een bijzonder snelle tweede klim maakte. De Zwitser Eric Berguerand lanceerde in de indrukwekkende Lola nog een ultieme aanval maar strandde op 0″494 van de Belg. een mooie beloning voor de meervoudig Belgische kampioen in de discipline. Het succes van de Belgen was compleet want Corentin Starck, werd de winnaar bij de Proto 2 liters en was ook de eerste Junior.

(foto’s: Speedactiontv/Pascal Giets)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]