Home > #Hoofdnieuws > Nik van de Perre zet Sprint traditie voort

Nik van de Perre zet Sprint traditie voort

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Rallycrosser Nik Van de Perre won op maandag 1 mei de opnieuw ingevoerde Titanic Sprint. De 13de editie van deze wedstrijd, ingericht door Renstal Titanic, zag 34 rijders op de inschrijvingslijst. Van de Perre maakte zijn ambities van in de ochtend, met de vrije trainingen al duidelijk. De Volvo 242 van de rallycrosser hield na de tweede oefensessie met 02:20:585 een goede marge over de BMW E30 van Guino Kenis (02:24:627).

De wedstrijdpassages in de namiddag zouden bepalend worden voor het eindresultaat. Maar ook daar was Van de Perre ongenaakbaar. Guino Kenis eigende zich de eerste manche toe maar het was met de tweede doortocht dat de snelste chrono’s werden opgetekend. En daar was het Van de Perre die zakte naar een 2:16, één seconde sneller dan Kenis met 02:17:680. En dat was het dan voor beide heren want bij Van de Perre ging er iets in het stuurhuis kapot en Guino Kenis moest forfait geven, want hij had nog een andere afspraak! Dat betekende dat Jurgen Vandeweyer met de Opel Kadett 16V en Rigo Verstrepen met de BMW E36 zich nog mochten bewijzen met besttijden in de derde en vierde run respectievelijk. Maar aan de 02:16:469 van Van de Perre werd niet meer geraakt. Vandeweyer mocht als derde het podium op met zijn tijd van 02:21:336
(foto vas/peter bouvin)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply