Home > Rally > BRC > Abbring blijft heersen in de Wallonie

Abbring blijft heersen in de Wallonie

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Kevin Abbring en de Peugeot 208 R5 blijven baas in de Wallonie, al moest de Nederlander ondertussen ook al tweemaal Cedric Cherain en de Citroen DS3 R5 laten voorgaan (op Natoye en Mohiville). Dat leverde de snelle Waal een derde plaats in de tussenstand op, 22 seconden achter Abbring. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) houdt vast aan de tweede plaats maar lijkt de wedstrijd, 15 seconden achter de leider, te controleren. Van de koplopers zakte enkel Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) weg, nadat hij vanmorgen te laat klokte bij een controle. Ondertussen toont de jonge garde zich met Ghislaine De Mevius (Fabia R5), Dilley (Hyuandai R5) en Demaerschalk (Citroen DS3 R5) op de plaatsen 4, 5 en 6.

Guillaume De Mevius voert met de Peugeot 208 R2 van het RACB National Team het Juniorklassement aan (22ste plaats algemeen), onwarschijnlijk snel als je bekijkt dat hij meerdere “zwaardere” jongens en een heel peloton Evo’s nog achter zich weet te houden. Voor de leider bij de Historics moeten we zakken naar de 33ste plaats algemeen, met de Opel Manta 400 van Robert Droogmans, die de BMW M3 van Robin Maes voorafgaat met 15 seconden.

We zijn halfweg op deze zaterdag, er volgen vanmiddag en vanavond nog bijna twee lussen (enkel Arbre wordt vanavond niet meer gereden). De weg is dus nog lang en alles is nog mogelijk.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50

Leave a Reply