Home > Circuit > BGDC met goed dertig wagens naar Dijon

BGDC met goed dertig wagens naar Dijon

Na het succes van de Spa 400, de eerste, zeer geslaagde meeting van de Hundred Series by BGDC 2017, trekt de competitie voor amateurs, gentlemen drivers en jonge wolven die hun carrière in de autosport willen lanceren, nu naar de Bourgogne. Het is voor sommige teams nu misschien al het uur van de revanche op het prachtige circuit dat ooit de Franse Grand Prix Formule 1 huisvestte.

Goed dertig wagens maken de verplaatsing naar Frankrijk, om er op het mooie heuvelachtige circuit te gaan racen. In de Division 1 won de Peugeot RCZ Cup van Semspeed de eerste race, maar die wagen komt dit seizoen in principe niet meer terug. We kijken dus naar de andere Franse coupés, met name de #188 van Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot, die pech in Francorchamps kende en de #288 van Eric Dewaelheyns en de Fransman Damien Dussoul. Meer dan ooit zullen de beste 2-literwagens uit de klasse B trachten de RCZ Cup aan te vallen, met voorop de Vauxhall Astra Coupé #777 van Philippe Ménage en Guy Katsers, maar ook de vele Renault Clio 3 van onder meer Patrick Asnong de jonge revelatie uit de eerste race, Nigel Bailly (#10). Het is ook uitkijken naar Olivier Debroux en Hervé Deger (#37), Daniel Braun en Philippe Braekevelt (#62), de Nederlanders Mick en Yardy Hoogwerf (#85), en Michaël Divoy en Henri Franken (#510). Jordan Leroy en Nicolas Delencre zouden er ook bij zijn, maar een geboorte in de familie maakt dat zij thuis blijven… Proficiat van alle mensen van de familie van de BGDC…

Op het snelle Franse circuit, waar een groot hart nodig is, kijken we ook naar de Honda Civic 2 liter van Patrick Van Billoen en Navric De Laet (#6), Christian Franken en Vincent Libbrecht (#47), maar ook naar Rudy Thiroux en Rodrigue Gillion. De Porsche Boxster van Neutelers-Beeckman-Denis rijdt alleen in de Klasse D van de Division 1.

De Division 2 ziet de comeback van Koen De Wit met zijn bekende BMW M3 E46 #64. De RXC Domec van Bourdouch-Berg-Morel-Daniels is er ook weer bij en de strijd kondigt zich dus goed aan. De Seat Leon Supercopa zien we ook weer terug, met Patrice Lacroix (#15) enerzijds en Greg Vannetelbosch en Olivier Kirten (#35) anderzijds. De Lotus Exige van Lino Percoraro, José Close en Christophe Noël, wil ook zijn woordje meespreken. In de Klasse E van de D2 is er de BMW 330i van Kenny Boeykens en Kobe Wastiels (#90), die het opneemt tegen de BMW 118d #101 van Sigrid Maes, Jürgen Vermeulen en Tim Miechiels.

De nieuwe Division 3 verzamelt de grote wagens uit de BGDC, met in de voorste gelederen zonder meer de Focus V8 VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten en Pierre Dupont (#58) en de MARC BMW M2 V8 van Tom Van Rompuy en Erik Qvick, ingeschreven in de klasse S+, de Solution F TC06 van Thierry de Latre du Bosqueau en Daniel Roustan (#11) in de Klasse S-, maar ook de Porsche 997 GT3 Cup S van de Fransen Almeras, voor Gérard Tremblay, Pierre Martinet en Steven Palette (#65), die het in de Klasse G opneemt tegen de Porsche Cup van Bert Redant en Michiel Verhaeren (#991).

We zien één wagen in de Division 4, de BMW 130d #100 van Jürgen Vermeulen, Tim Michiels en Tak Gian.

Het startveld van de Hundred Series by BGDC Dijon 300 krijgt het gezelschap van de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup, wat heel wat volk op de startgrid betekent.

De bolides rijden zaterdag van 9u45 tot 10u30 en vrije oefensessie en de kwalificaties van 18u15 tot 19u00. De beide races van 150 minuten vinden op 30 april plaats, met een start om 08u30 en één om 16u25.

Leave a Reply