Home > Circuit > Jackyx Ickx coacht zijn kinderen in 25 Uur Fun Cup

Jackyx Ickx coacht zijn kinderen in 25 Uur Fun Cup

Eerder deze avond kreeg de redactie een persbericht binnen dat meldde dat Jacky Ickx met zijn vijf kinderen de 25 Uur Fun Cup zou rijden. Dat persbericht werd echter snel tegengesproken door La Dernière Heure, de vaak erg goed geïnformeerde Franstalige krant, die nuanceerde dat de 72-jarige Ickx enkel zijn kinderen zou coachen en niet zelf rijden. Larissa, Vanina, Romain, Clément en Joy zullen tijdens de race op 8 en 9 juli rijden zonder vader’s hulp achter het stuur. Jacky Ickx is uiteraard de 6-voudige winnaar van Le Mans en de enige vice-wereldkampioen F1 die ons land rijk is. De Fun Cup bestaat dit jaar 20 jaar. De VW Fun Cup werd in 1997 gecreëerd, als een betaalbare, makkelijke en voor iedereen toegankelijke vorm van autosport. Er werd gekozen voor een technisch eenvoudige en budgetvriendelijke bolide, die het koetswerk van de VW Kever meekreeg.

Leave a Reply