Home > #Hoofdnieuws > Ook Belgian Historics beginnen aan seizoen

Ook Belgian Historics beginnen aan seizoen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Haast totaal onopgemerkt begint ook de Belgian Historic Cup dit weekend aan zijn seizoen. De Belgische Historics en Youngtimers racen dit weekend samen met de Nederlandse collega’s op het vernieuwde circuit van Zandvoort. Het deelnemersveld lijkt redelijk gevuld, al is een deelnemerslijst vanwege de organisatoren niet voorhanden. Opvallend in de rand van de aanloop naar de eerste race werd nog een nieuwe categorie aangekondigd, voor wagens met bouwjaar tussen 1991 en 2000 die destijds in de Belcar hebben gereden. Of deze enig succes zal hebben, is niet te voorspellen.

Organisator Filip Mahieu geeft tekst en uitleg: “Het is nog allemaal een beetje prematuur, maar meer dan waarschijnlijk komt er dus in de loop van dit seizoen nog een Klasse bij. Indien alles vlot verloopt en eens de nodige handtekeningen gezet zijn, zal deze nieuwe klasse rijden tijdens de Zolder Historic GP en het American Festival. Los van deze toch wel interessante informatie, verandert er momenteel niet spectaculair veel binnen de Belgian Historic Cup. We starten bij de Nederlanders voor drie races dit weekend. Voor het eerste raceweekend worden de Historics (Klassen 1&2) en de Youngtimers (Klassen 3&4) opgesplitst. Tijdens de drie andere weekends rijden de Historics en de Youngtimers samen en komen de Nederlandse Youngtimers tweemaal het veld versterken in Zolder.”

De Klassen

De Klasse 1 is voorbehouden voor wagens, voorzien van een FIA htp (Historisch Technisch Paspoort) en een bouwjaar tot en met 1981. Wagens, gebouwd na 1972, mogen beschikken over slicks. De Klasse 2 huisvest ook wagens met een bouwjaar tot en met 1981 binnen de FIA reglementering annex K maar met een technische evolutie. Deze twee Klassen worden zoals vanouds onderverdeeld in verschillende Groepen naargelang de cilinderinhoud.

De Klassen 3 en 4, tot en met 2014 nog de Belgian Youngtimer Cup, worden net als vorig seizoenen opgeslorpt door de Belgian Historic Cup, en de Klasse 3 (GT) en de Klasse 4 (Toerisme) huisvesten wagens met een bouwjaar tussen 1982 en 1990. De Klassen 3 & 4 mogen ook op slicks blijven rijden, net als de voorgaande jaren. Ook hier is er nog een onderverdeling in verschillen Groepen naargelang de cilinderinhoud.

Verder blijft ook de gastklasse bestaan voor wagens die niet volledig passen binnen het huidige reglement, maar wel voldoen aan de veiligheidsvoorschriften of voor piloten die zich sporadisch eens inschrijven en zich niet willen mengen met de titelontknoping. Deze wagens pakken geen punten binnen het kampioenschap.

Kalender

29 – 30 april                           Historic Zandvoort Trophy – 3 races
23 – 25 juni                             Spa Summer Classic – 2 races
05 – 06 augustus                Zolder Historic Weekend – 3 races
14 – 15 oktober                   Amercan Festival Nasar Finals 2 of 3 races

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”2750,2751,2752,2753,2754,2755,2756,2757,2758″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”6000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply