Home > #Hoofdnieuws > Hyundai toont TCR-wagen, projecten met KIA weinig levensvatbaar

Hyundai toont TCR-wagen, projecten met KIA weinig levensvatbaar

Dat de TCR aan het groeien is, hoeft geen betoog meer. Ook de Koreaanse constructeur Hyundai is volop aan het testen met een nieuwe TCR-wagen, met onder meer de Italiaanse veteraan Gabriele Tarquini als testrijder. Meteen stuurt Hyundai ook de eerste beelden van de i30 de wereld in. Het engagement van Hyundai heeft echter ook een kleine keerzijde, want de aangekondigde KIA TCR, die ondertussen door STARD (Stohl Advanced Research and Development) is ontwikkeld, krijgt onder druk van het moederhuis zeer weinig tot geen steun van de diverse Europese invoerders. Ook in ons land is een project met een KIA voor de TCR Benelux om die reden gestrand.

Leave a Reply