Home > #Hoofdnieuws > Kan Neuville twee op een rij behalen?

Kan Neuville twee op een rij behalen?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_video admin_label=”Video” src=”https://www.youtube.com/watch?v=3fW4UAWlpik”] [/et_pb_video][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Morgen, donderdag, start in het Argentijnse Cordoba de vijfde WK-rally van het seizoen. Enkele weken na de knappe zege van Thierry Neuville in Corsica, is het uitkijken of de Belg in zijn Hyundai op zijn elan kan verder gaan. Bovendien kon de leider in het WK en viervoudig wereldkampioen, Sébastien Ogier nog nooit winnen in de Zuid-Amerikaanse WK-manche wat maakt dat we ons op het harde parcours aan een open wedstrijd mogen verwachten.

“Argentinië is een geheel andere uitdaging dat Corsica”, weet onze landgenoot Thierry Neuville. “Maar we gaan er alles aan doen om op onze positieve vibe verder te gaan en we willen uiteraard een goed resultaat behalen. Argentinië is een wedstrijd waar voorzichtigheid soms meer loont dan zuivere snelheid. Ik moet eerlijk toegeven dat het niet mijn favoriete wedstrijd is. Ik heb nooit beter gedaan dan driemaal een vijfde plaats. Ditmaal zou beter wel moeten mogelijk zijn.”

Ook Sébastien Ogier, die in acht deelnames vreemd genoeg nog nooit won in Argentinië, weet wat hem te doen staat: “Dit is een zeer zware rally en uithouding is veel belangrijker dan pure snelheid. Ik hoop nu wel eens het geluk aan mijn zijde te hebben in deze wedstrijd.”

Misschien is Kris Meeke in zijn Citroën, de winnaar van Mexico, de vorige wedstrijd op onverhard – al is Mexico veel sneller dan Argentinië -, de grote favoriet. Voor Toyota en de nummer 2 in het WK, Jari-Matti Latvala, wordt Argentinië een stap in het onbekende.

Argentinië is een wedstrijd op onverhard, in tegenstelling tot het asfalt van Corsica. Bovendien is het een ondergrond die behoorlijk zwaar is voor de wagens. De wedstrijd start donderdagavond (Argentijnse tijd) met een korte proef van amper 2 kilometer.

Vrijdag volgen 8 proeven, zaterdag 6 en zondag nog 3, waaronder de Power Stage ‘El Condor’ waar nog 5, 4, 3, 2 en 1 bijkomende WK-punten te verdienen zijn. Hier vindt u het rittenschema voor de WRC Argentinië, let op het tijdverschil met Cordoba bedraagt 5 uur.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/10939_OGIER-mexico-2017_887_896x504.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply