Home > #Hoofdnieuws > Loeb vecht terug in Portugal

Loeb vecht terug in Portugal

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Fransman Sébastien Loeb vocht zich na het voor hem desastreuze weekend  in Barcelona op schitterende wijze een weg terug in het Portugese Montalegre, waar de tweede manche van het WK Rallycross werd verreden.

Loeb reed tweemaal naar een derde tijd en liet éénmaal een vijfde tijd noteren tijdens de heats. Enkel in de derde reeks was er voor de Elzasser slechts een 19de tijd weggelegd nadat hij met zijn Peugeot 208 in aanraking kwam met de Ford Fiesta van de Zweed Kevin Eriksson. In zijn halve finale kon hij dan als tweede na latere winnaar Mattias Ekström (Audi S1) doorstoten naar de finale, waar hij postvatte op rij twee. Wat daarna volgde was een bloedstollende finale om duimen en vingers af te likken. De Peugeot-rijder kwam luttele meters tekort om zijn eerste overwinning van het nog prille seizoen weg te kapen voor de neus van Ekström. Een opsteker na het falen in Barcelona waar hij met een 14de plaats zelfs buiten de finales eindigde.

Een zichtbaar opgeluchte Loeb na de finale: “Na Barcelona was ik niet echt zeker van wat ik moest verwachten van dit weekend, zelfs als had mijn teamgenoot Timmy Hansen wel een sterk ritme daar. We vonden hier in Montalegre uiteindelijk de juiste set-up voor onze Peugeot 208 WRX. In de finale was ik sneller dan Ekström en mijn wagen liep perfect. Wat jammer van Q3. Maar nu onthoud ik dat we in staat waren het ritme te volgen, ondanks de erg hoge standaard gezet door VW Motorsport dit jaar. Vanuit dat oogpunt is het podium een erg mooie beloning! Het moedigt ons aan de inspanningen door te zetten, we gaan deze week in Höljes in Zweden testen. Wat er dit weekend gebeurde met Andreas Bakkerud bewijst dat iedereen een slecht weekend kan beleven dus doen we ons best mooie resultaten te halen en zo op te klimmen in de stand.”

Na Montalegre staat Loeb zesde in de stand met 26 punten, dat zijn er 32 minder dan WK-leider Ekström.

(foto’s FIAWorldRallycross.com en Johan Dingenen)

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/sized_press_2017_02_POR_LOEB_201.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/sized_press_2017_02_POR_LOEB_102.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/sized_JN7A4300-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Wat doet Kenneth Hansen in Corona-tijden?
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb
Trophée Andros: Loeb doet mee in Super Besse
Mogen we u voorstellen: Sébastien Loeb

Leave a Reply