Home > Circuit > Het weekend van… Gregory Eyckmans

Het weekend van… Gregory Eyckmans

Autosport is geen evidente keuze voor jonge sporters, want naast talent is ook geld een belangrijke factor. Met hard werken en de juiste begeleiding, lukt het voor sommige wel en wij geven dan ook graag een platform om die snelle heren of dames hun verhaal te laten doen. Dat platform is hun verhaal, maar evengoed een foto van hun voorbije weekend.

Een van hen in Spa dit weekend was Gregory Eyckmans, een jonge Limburger die in de Clio Cup Benelux uitkwam.

“Het was voor mij dit weekend echt terug van nul af aan beginnen, want het was de eerste keer in een voorwielaangedreven auto, die toch merkbaar anders rijdt dan de wagens die ik tot nu toe gewend was. Op zaterdag wisten mijn teamgenoot Filip Uyttendaele en ikzelf te verrassen tijdens de Qualifying Long Race, die eveneens de gridposities voor de twee sprint races bepaalde. Nog nooit eerder had één van ons beiden op Michelin-rubber gereden, en het was dus ook gokken hoe lang de banden het zouden uithouden. Iets na halfweg wedstrijd zouden de banden merkbaar minder grip vertonen, wat dus met andere woorden tijdens mijn stint was. We besloten om geen banden te wisselen, waardoor ik me moest aanpassen aan de omstandigheden. Uiteindelijk wist ik nog enkele snelle en constante tijden neer te zetten, waardoor we met de zege aan de haal gingen.”

“Ook het concept van sprintraces was nieuw voor mij. Tijdens de sprint races op zondag kon ik in race 1 al snel Thomas Piessens achter mij laten en kwam ik ronde na ronde korter op de ervaren Clio Cup rijder Brett Lidsey. Omdat de tweede race aansluitend op deze race volgde, besloot ik het tempo te laten zakken om het rubber wat te sparen. In de tweede en laatste sprintrace was het echt nek aan nek, geen seconde ben ik van de bumper van de Brit afgeweken. Op meerdere ogenblikken tijdens de race hingen we zij aan zij, maar hij hield elke keer de deur volledig dicht. Op het einde van de wedstrijd zat ik bijna door de voorbanden heen, waardoor het moeilijk werd om langszij te komen. Ik werd uiteindelijk tweede op amper een halve seconde.”

“Ik blik zeer tevreden terug op mijn debuut in de Clio Cup. De zege in de Long Race en de intense strijd voor de zege tijdens de Sprint Races tegen meer ervaren Clio Cup rijders overtrof werkelijk al mijn verwachtingen. Dank aan Jurgen Evers, mijn technische crew Christian en Thom Radermacher alsook mijn teamgenoot Filip Uyttendaele voor een geweldig weekend!”

Leave a Reply