Home > #Hoofdnieuws > BLANCHIMONT verenigt kunst en autosport

BLANCHIMONT verenigt kunst en autosport

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

40 jaar nadat de Art Cars van Hervé Poulain onder meer de 24 Uur van Le Mans kleurden, met Andy Warhol als bekendste exponent, zien we een Belgisch bedrijf kunst en autosport weer naar elkaar brengen. De ateliers van BLANCHIMONT van de Belg Jean-François Van Laere creëren speciale autosportobjecten op gelimiteerde oplage voor Gentlemen Drivers.

Het Belgische artisanale bedrijf BLANCHIMONT lanceert als eerste van zijn creaties een serie helmen, steeds op 24 genummerde exemplaren, met een authenticiteitscertificaat van een gereputeerde kunstenaar. In eerste instantie gaat het om Peter Klasen, een Duitse internationaal gereputeerde kunstenaar die al meer dan 50 jaar wereldwijd actief is.

Initiatiefnemer Jean-François Van Laere benadrukt ook dat er voor wat betreft de helmen inderdaad op zeer hoog artistiek niveau wordt gewerkt, maar dat doet niets af aan de (veilige) bruikbaarheid van de kunstobjecten. “We werken voor de helmen samen met Stand21 Benelux, wereldleider wat betreft race-uitrustingen. We opteerden als basis van ons project voor één van de beste helmen op de markt, de IVOS, die volledig uit carbon is (FIA 8860-2010 ou FIA 8859-2015). De prijs van de eerste reeks bedraagt 7 490 euro.

Meer info?

www.manufactureblanchimont.com

www.instagram.com/blanchimontnews

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/Blanchimont-JF-Van-Laere-P-Klasen.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply