Home > Circuit > Mercedes op pole in kwalificatierace 24 Uur van de Nürburgring

Mercedes op pole in kwalificatierace 24 Uur van de Nürburgring

Dit weekend racen de GT3’s niet enkel in Monza, maar ook massaal op de Duitse Nürburgring. Het gaat niet om een wedstrijd van de VLN, maar wel om de kwalificatiewedstrijd voor de legendarische 24 Uur van de Nürburgring, die voor de Duitse constructeurs misschien belangrijker is dan de Blancpain Series. Onder meer ROWE BMW gaf de voorkeur aan de Groene Hel.

Deze ochtend werd de tweede en laatste chronosessie verreden en het is HTP Mercedes dat met het trio Ash-Mücke-Hohenadel de pole greep voor de wel erg verrassende SCG003C Glickenhaus SCG003C van Traum Motorsport. Deze wagen rijdt in de experimentele klasse en is een creatie van de steenrijke Amerikaan James Glickenhaus. Zij gaven een halve seconde toe op de Mercedes. Het is afwachten wat de Duitse autobouwers vinden van de prestatie van deze Amerikaanse bolide…

Heel wat Belgen ook aan de start, met Nico Verdonck als tiende in de Bentley, vier plaatsen voor Maxime Martin (BMW), terwijl Fred Vervisch (Audi) en Laurens Vanthoor (Porsche) respectievelijk 18de en 22ste werden. Stef Vancampenhoudt zette de pole neer in de klasse SP8T met een BMW M2.

Uitslag

Leave a Reply