Home > Circuit > In een notendop: Super Formula, Indy Cars en V8 Supercars

In een notendop: Super Formula, Indy Cars en V8 Supercars

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • Kazuki Nakajima opende het seizoen voor de Super Formula in Suzuka met een overwinning. De rijder voor het Toyota TOM’s team behaalde de zege vanuit polepositie voor Naoki Yamamoto (Mugen-Honda) – en Yuji Kunimoto (Cerumo-Toyota). Halve Belg Andre Lotterer (TOM’s Toyota) eindigde 5de op 10″.
  • Fernando Alonso test op 3 mei voor het eerst een Indycar in voorbereiding op zijn grote debuut in Indianapolis. Voor hij doorreist nar Rusland voor de Grand Prix aldaar was hij te gast op sportzender ESPN waar hij even co-commentator speelde ter gelegenheid van de Indycar race in Alabama (Georgia, USA).
  • In die Alabama 500 miles leidde Will Power vanop pole in 76 van de 90 rondes. Power was souverein leider maar op 14 ronden van het einde zorgde een leeglopende band voor een extra pitstop en dat bezegelde zijn lot. Hij zakte terug tot een 14de positie. Jozef Newgarden zag zo zijn 2de positie, gehaald door onder meer supersnel pitstop werk, omgezet in een leidersplaats. Scott Dixon kwam nog sterk aandringen in de slotminuten maar kon niet meer voorbij de Penske rijder.
  • De Ford’s van Fabian Coulthard en Chaz Mostert werden de winnaars in de beide bewogen races voor de Australian V8 Supercars op Phillip Island. In het kampioenschap blijft Coulthard aan de leiding met 568 punten voor Van Gisbergen (561) en Mostert (531)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Circuit: Supercars en IGTC ontmoeten elkaar in Bathurst
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC

Leave a Reply