Home > WRC > Mikkelsen naar Hyundai?

Mikkelsen naar Hyundai?

Er doen in de rallywereld geruchten de ronde, al zouden we op relatief korte termijn de Noor Andreas Mikkelsen in een Hyundai in WRC kunnen zien. De Noor gaat sowieso testen op 21 april met het Koreaanse merk.

Andreas Mikkelsen is de enige van de drie ex-Volkswagen-rijders – naast Ogier en Latvala – die na het stopzetten van het WK-programma van de Duitse constructeur eind vorig jaar geen nieuw contract vond. Mikkelsen reed wel nog voor Skoda in WRC2, de tweede divisie van het WK, en won daar zowel in de Monte Carlo als recent in Corsica. Mikkelsen is vrij van ieder contract en Hyundai maakt dus van de gelegenheid gebruik om de Noor op 21 april te testen, doch de constructeur ontkent de geruchten dat Mikkelsen eind mei in de WK-rally van Portugal zou starten. Mikkelsen streed in 2011 met Thierry Neuville om de titel in IRC (EK) en kan dus nu wel eens een rivaal in eigen huis worden voor de Belg. Neuville startte het WK bij Hyundai dramatisch, maar won recent wel de wedstrijd in Corsica en is nu derde in de WK-tussenstand.

Foto: © WRC

Leave a Reply