Home > #Hoofdnieuws > Kroniek van een zege in Corsica door Nicolas Gilsoul

Kroniek van een zege in Corsica door Nicolas Gilsoul

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Daar is hij dan, we hebben onze eerste overwinning van het seizoen beet, na een perfecte wedstrijd. De Rally van Corsica is een mythische wedstrijd… Adembenemende uitzichten, schurend asfalt, hobbelige wegen, bochten, bochten en nog eens bochten… een parkoers op het lijf geschreven van de nieuwe generatie WRC. Het is ook een immense uitdaging voor de copiloten: een gevoelige maag hebben is geen optie!

Het is hier dat Thierry en ik ons eerste internationaal succes behaalden in 2011, in het IRC Kampioenschap. Het is een rally die we graag rijden, en ons gunstig gezind is.

Nochtans was het vanaf de shakedown en de ganse eerste dag verre van een gewonnen strijd. De samenwerking in de auto was zeer goed, de nota’s volgden zich in snel tempo op en Thierry reed perfect, maar Kris Meeke en Sébastien Ogier bleven ongenaakbaar en op vrijdagavond stonden we 3de op 25 seconden.

Ik zeg jullie dikwijls dat de mecaniciens en de ingenieurs van Hyundai Motorsport de beste zijn van de wereld… en ze hebben dit nog maar eens bewezen. Ze hebben de telemetrie uitgeplozen, de afstellingen verfijnd en het is met een perfect afgeregelde i20 dat we op zaterdagochtend terug vertrokken. Resultaat: 2 scratches op 2 proeven, met daarin de proef van La Porta (48,7 km !). We namen de kop van de wedstrijd, om deze niet meer af te staan. Door de opgave van Kris en de problemen van Seb op het einde van de dag konden we door het behouden van een goed ritme ons 3de succes in het WRC boeken op zondag.

Gedurende de ganse rally was Thierry sereen, scherp en super efficiënt. We wisten dat we ooit beloond zouden worden, daar hebben we nooit aan getwijfeld, en deze overwinning in Corsica geeft ons honger naar meer!

Onze ogen staan reeds gericht richting Argentinië, een andere plaats voor gepassioneerde rallyfans… een manche die ons nog niet veel geluk heeft gebracht, maar we zijn zelfverzekerd om deze tendens om te buigen ! De Hyundai heeft zijn competitiviteit bewezen op alle ondergronden en we zijn ervan overtuigd dat de auto ons ook daar weer zal toelaten om een goede prestatie neer te zetten!

Nog iets vooraleer ik jullie laat. Toen ik 13 jaar was droomde ik hier reeds van, bij het volgen van de prestaties van Bruno Thiry tijdens de Tour de Corse van 1995. Hij domineerde iedere proef vooraleer hij door pech van de overwinning beroofd werd. Deze week, was Bruno onze ouvreur, een werk in de schaduw van de rally, maar wat voor ons enorm veel betekent. Thierry en ik willen daarom deze overwinning aan hem opdragen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”2067,2068,2069,2070,2071″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply