Home > Circuit > WEC: Toyota domineert vrije trainingen in Silverstone

WEC: Toyota domineert vrije trainingen in Silverstone

In Silverstone beheerst Toyota de eerste debatten van het WEC 2017. De keuze van Porsche om met een aero package type Le Mans te rijden, is uiteraard op de Britse omloop met heel wat snelle bochten, niet meteen de meest optimale. De beide vrije trainingen waren dan ook een kluif voor de Japanners met basis in Keulen.

Sébastien Buemi zette tijdens de eerste vrije training de beste tijd neer, voor de Porsche 919 Hybrid van Timo Bernhard, Earl Bamber en Brendon Hartley. ’s Namiddags was het dan aan de Japanners Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi om de beide Toyota TS050 op de plaatsen één en twee te heisen.

In LM P2, waren het Vaillante Rebellion en G-Drive Racing die de beste chrono’s lieten noteren. In de GTE Pro was Aston Martin in de eerste vrije training met Thiim-Sorensen-Stanaway de beste en Porsche in de tweede sessie met Christensen-Estre. Eenzelfde beeld zagen we in GTE Am, met opnieuw eerst Aston Martin en later Porsche vooraan.

Zaterdag wordt een derde vrije sessie gereden om 10u40 en de kwalificaties volgen om 14u00.

ELMS: Oreca primus

Noteren we nog dat Ben Hanley de snelste was in de ELMS in Silverstone. De jonge Brit zette zijn Oreca 07 van Dragonspeed op pole, voor de Ligier JS P217 van United Autosports met Filipe Albuquerque achter het stuur. Mikkel Jensen was de snelste in LMP3 in een wagen van AT Racing en Nicki Thiim reed de besttijd in GTE met zijn Aston Martin.

 

Leave a Reply