Home > Circuit > Mooie affiche voor de Spa Euro Race 2017

Mooie affiche voor de Spa Euro Race 2017

Het is één van de niet-te-missen afspraken van midden juni, de Spa Euro Race. En ook de editie 2017 heeft een mooie, originele en afwisselende affiche met een heel weekend lang een resem mooie wedstrijden.

Voor de 17de maal al is de Supercar Challenge trouw op post tijdens één van de raceweekends van de RAC Spa en Pierre Delettre. De Nederlanders hebben afgelopen winter evenwel het één en ander in hun DNA veranderd.

De SCC (dit is niet de safety car challenge!) is de categorie waar we wagens zien als de Porsche Cup en Ferrari Challenge, naast silhouetten en toerwagens. Het lijkt een beetje op onze BTCS van weleer. Bij die toerwagens vinden we onder meer bolides uit TCR, de Clio Cup, maar ook GT4’s. In deze diverse klassen zouden we ook meerdere landgenoten aan het werk moeten zien.

De GT3, Super Silhouette zoals de Renault RS01 en de prototypes vinden we dan weer terug in de GT and Prototype Challenge. Dat belooft. Ook hier vinden we overigens landgenoten aan de start.

Nog van bij onze noorderburen zijn er twee manches van de ACNN Cup, een soort van Nederlandse BGDC.

We blijven bij de wagens met een dak, maar dan van één en dezelfde soort. We hebben het over de races van de Clio Cup France en Clio Cup Central Europe. Met goed 40 Franse bommetjes op de omloop, is spanning en spektakel verzekerd.

De Spa Euro Race heeft ook een traditie als het gaat om premières in België en voor het Belgische autosportpubliek. Ook nu zien we weer een nieuwe serie op de affiche : het Britse kampioenschap LMP3 en GT Cup. Zij brengen dus hun eerste bezoek aan ons land. Met goed vijftien LMP3 aan de start is dat niet niks!

Last but not least vinden we op de affiche van de SER ook weer eenzitters. De Formule 4 van de FFSA Academy vervangen de Opel Lotus van de jaren ‘90 met vergelijkbare rondetijden. Er wordt een meute van een twintigtal jonge wolven tussen 14 en 22 jaar verwacht en deze kerels komen uit negen verschillende landen. Er staan drie races op het programma. Van de partij is onder meer de wereldkampioen karting Junior, Victor Martins uit Frankrijk, maar ook twee landgenoten, de benjamins van het peloton, met de Brusselaar Ugo de Wilde en de Antwerpenaar Amaury Cordeel, waarbij de deelname van een derde landgenoot voor het weekend niet is uitgesloten.

Afspraak dus op 10 en 11 juni op het mooiste circuit van de wereld voor een zeer mooie weekend voor autosport.

Leave a Reply