Home > Circuit > Loic Deman opent sterk in Historic F1 Masters

Loic Deman opent sterk in Historic F1 Masters

Op het circuit van Barcelona, in het kader van de Espiritu de Montjuïch, zagen we afgelopen weekend de start van het 2017 seizoen voor de FIA Masters Historic Formula One Championship. Een mooi veld van 25 legendarische F1 bolides nam de start en onze landgenoot Loïc Deman liet zich opmerken door met zijn Tyrrell 010 (ex-Jarier, ex Daly) tweemaal naar een 2de plaats te rijden. In de eerste race profiteerde hij van problemen van poleman Michael Lyons (Williams FW07B) om zich aan de leiding te hijsen vooraleer hij op een achterligger stuitte en na een mislukt remmaneuver zich moest schikken naar een 2de plaats. In het tweede treffen van het weekend ging Lyons naar de winst maar Deman kon Andy Wolfe (Tyrrell 011) achter zich houden en scoorde opnieuw een tweede plaats.
Onze andere Belg, Christophe d’Ansembourg (Williams FW07C), klasseerde zich 7de maar werd in de tweede race op een ronde gezet.

In de goedgevulde kalender van liefst 18 races doen de FIA Masters ook België aan, van 15-17 september tijdens de Spa Six Hours.

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag

Leave a Reply