Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld sprak met Xavier Maassen

Autosportwereld sprak met Xavier Maassen

De meeste Belgische van alle Nederlanders, Xavier Maassen, racet dit seizoen dus in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux,dat werd gisteren bekend gemaakt. Hij zal dat doen bij DVB RACING, een team dat Maassen goed kent.

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verzamelde gisteren in Spa-Francorchamps voor de generale repetitie in afwachting van de start van het seizoen 2017, begin mei op diezelfde omloop.

Xavier waarom deze overstap van ADAC GT naar de Porsche Cup?

Xavier Maassen: “Er is niet één element, niet twee, maar drie of zelfs vier waarom wij voor deze formule geopteerd hebben. Laten we eerste even naar het kampioenschap zelf kijken. Als we vandaag langs de boxen wandelen, zien we minstens 20 wagens uit de Benelux om het seizoen aan te vangen. De rijders zijn een mix van zeer ervaren rijders, jonge wolven uit de karting en de betere gentlemen drivers. Dat is een garantie voor stevige autosport. Iedereen rijdt ook met hetzelfde materiaal, de Porsche 991 GT3 Cup, sowieso een garantie op een eerlijke competitie. Bovendien rijden we driemaal samen met de Carrera Cup France, de naam zegt het, onze Franse collega’s. Zij zijn ook met goed 20 deelnemers, dus dat maakt de competitie er nog mooier op. Let wel, ze rijden hun eigen kampioenschap en de puntentelling blijft gescheiden, hoewel we het asfalt delen.”

En Le Mans speelde mee in die keuze?

Xavier Maassen: “Het derde weekend van het seizoen racen we in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans, op het grote circuit! Zaterdagvoormiddag, net voor de start van de race, mogen wij 40 minuten lang uitmaken wie eigenlijk de snelste Porsche-rijder van Europa is. Le Mans is de grootste autosportwedstrijd ter wereld en we gaan daar met goed 50 wagens aan de start verschijnen. Ongelofelijk en alleen al voor die wedstrijd is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een sterke keuze.”

En jij bent een Porsche-man…

Xavier Maassen: “Last but not least, is er inderdaad ook de directe link met Porsche, het merk waar altijd al een bevoorrechte relatie me heb gehad. Porsche is en blijft, een naam die in de autosport heel wat losmaakt. Ik ben enorm blij dat ik weer met Porsche kan racen, in een officiële competitie van Porsche en dan spreekt het voor zich dat we samen voor het hoogst mogelijke gaan!”

Leave a Reply