Home > #Hoofdnieuws > Kan Neuville winnen in Corsica?

Kan Neuville winnen in Corsica?

Vrijdagochtend start met de Rallye de Corse, al de vierde manche manche van het WK Rally 2017. Tot dusver zagen we drie verschillende winnaars, aan het stuur van evenveel verschillende merken, wat meteen bewijst hoe open het WK is na de ingrijpende reglementswijzigingen van afgelopen winter. De wagens kregen er goed 100 pk bij, en die 400 pk maken de opdracht voor de piloten nog moeilijker.

Eén constructeur won dit seizoen nog niet: Hyundai. De Koreanen beschikken zonder meer over de beste wagen van het lot, zeker op asfalt, maar twee noodlottige fouten van hun kopman Thierry Neuville, maken dat Hyundai en Neuville nu vooral op achtervolgen aangewezen zijn. Met Corsica zijn we ook toe aan de eerste echte asfaltrally en dat asfalt is nu net dé specialiteit van Neuville, die dus niet anders kan dan scoren op het eiland van Napoleon.

“We hebben hier in het IRC (EK) gewonnen in 2011 en dus houden we zeer goede herinneringen aan de rally over. Vorig jaar verliep het ook goed, met een tweede plek en we zijn dan ook blij om hier weer aan de slag te gaan. In Mexico hebben we, met een derde plek, een einde gemaakt aan onze zwarte reeks, wat maakt dat we hier ook minstens op een podium mikken”, gaf Neuville voor de start in Corsica mee.

In Corsica zijn de voornaamste tegenstrevers van Neuville uiteraard WK-leider Sébastien Ogier (Ford), de winnaar van Mexico, Kris Meeke (Citroën) en ook Neuville’s teamgenoot Dani Sordo. Corsica heeft vrijdag en zaterdag vier proeven en eindigt zondag met twee proeven.

De Tour de Corse is dus al de 4de manche van het WK Rally en het is een buitenbeetje in het WK, want de wedstrijd telt met amper 10 chronoritten, zes verschillende, maar wel met marathonafstanden van 48 en zelfs 53 kilometer voor een KP. Corsica start vrijdag met vier proeven, op zaterdag zijn er weer vier proeven en zondag twee.De rally eindigt zondagmiddag met een 10-kilometer lange Power Stage.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender

Leave a Reply